Dorada la cuptor cu cartofi

 Dorada, pe numele lui științific Sparus aurata, este un peste care trăiește în Marea Mediterana, cu carne alba, cu oase puține și cu un gust divin. 

L am preparat simplu, la cuptor, cu o garnitura de cartofi și un sos de pătrunjel. 

Ingrediente

2 buc. peste Dorada

ulei de masline 

zeama de la o lămâie 🍋 

pătrunjel uscat

sare, piper

Pentru sos

1 legătură patrunjel

4 căței de usturoi

1 linguriță zeama de lamaie

1 linguriță ulei de masline

sare, piper

Pentru garnitura

6 cartofi

ulei de masline

3 fire pătrunjel verde

otet balsamic 

sare, piper

Mod de preparare

Curatam cartofii, ii tăiem rondele de circa 4-5cm și ii condimentam cu sare și piper.Ii așezăm într o tava și ii stropim cu ulei de măsline. Adaugam și cateva fire de  pătrunjel verde. 

Pestele curățat și spălat îl ungem cu ulei de măsline, îl stropim cu zeama de lămâie, îl condimentam cu sare și piper și îl așezăm în tava,peste cartofi. Adăugăm 1 cana cu apa în tava. 

Dam la cuptor pentru circa 25-30 min. pana când atât pestele cât și cartofii sunt bine gătite. 

Pentru sos

Pătrunjelul îl tăiem mărunt și îl amestecam cu usturoiul pisat. 

Adăugăm ulei de măsline, oțet balsamic, sare și piper și amestecam. 


Servim cald. Acest deliciu merge acompaniat de un pahar cu vin. 


Pofta bună! 



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes