Chec umed simplu

Aveam pofta de ceva dulce, simplu și rapid. 

Ingrediente

4 oua

4 linguri îndulcitor Green sugar

250 g faina

125 ml lapte

125 ml ulei

coaja rasa de la o lamaie

o priza sare

o lingura esență de rom

10 g praf de copt

1 plic zahar vanilat

150 g nuca macinata

Mod de preparare

Mixam ouăle cu praful de sare. Adăugăm indulcitorul și zaharul vanilat  și continuam sa mixam pana ce zaharul s a  dizolvat. 

Adăugăm în fir subțire uleiul și continuam sa mixam pana îl  incorporam în totalitate. 

Am terminat cu mixerul.

Cernem faina, o amestecam cu praful de copt și o incorporam în compoziția de mai sus, alternând cu laptele. Amestecam cu o spatula pentru o buna omogenizare.

Aromatizam cu coaja de lămâie și esență de rom.

Captusim o tava de chec cu hârtie de copt, umezita în prealabil.

Turnam aluatul în tava iar pe deasupra punem nuca mărunțită.


Dam la cuptor,la 180 grade, timp de aproximativ 45 min. (pentru siguranța facem testul scobitorii). 

Lăsăm să se răcorească și după circa 10 min. scoatem checul din forma. 

Feliem când checul este complet rece. 


L am servit alături de o cana cu lapte dar o puteți înlocui și cu o ceașcă de cafea! 
Pofta buna! 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes