Focaccia umpluta

Focaccia este un produs de panificație specific bucătăriei italiene, de obicei conținând ulei de măsline și ierburi aromatice.

Existe multe rețete de focaccia. Eu am ales sa "confecționez" o focaccia umpluta cu sunca, felii de brânză și mozzarella. Bună, bună, tare bună!!! 


Ingrediente

500 g faina

300 ml apa calduta

7 g drojdie uscata

4 linguri ulei de masline

1 linguriță sare


Pentru umplutura

100 g sunca

150 g mozzarella 

100 g brânză feliata

1 lingura pătrunjel verde

Mai avem nevoie

făină pentru infainat masa de lucru

unt pentru uns tava

Mod de preparare

Cernem faina și o amestecam cu sarea și drojdia. 

Turnam în fir subțire apa calduta și o incorporam în amestecul de faina. Frământam. Adăugăm și uleiul de măsline. Frământam pana când aluatul nu se mai lipește de mâini. 

Dam aluatului o forma de bila, acoperim vasul în care l am frământat cu un prosop de bucătărie și îl lăsăm la cald, la dospit, pana ce acesta își dublează volumul. Dospirea durează circa 1-1,20.Rabdare deci!!! 

Când aluatul a dospit, îl scoatem pe masa de lucru ușor infainata și l adunam într o bila pe care o tăiem în doua. 



Cu ajutorul unui sucitor întindem unul din cele doua aluaturi. Aluatul trebuie sa aibă dimensiunile tavei în care urmează sa l așezăm. 

*Eu am folosit o tava de 32/26 cm. 

Ungem cu unt o tava și așezăm  foaia de aluat. Deasupra așezăm feliile de sunca, apoi feliile de brânză și terminam cu mozzarella rasa. Pudram cu pătrunjel uscat. 



Intindem cealaltă foaie de aluat și o așezăm în tava. 

Acoperim tava cu un prosop de bucătărie și o ținem la cald 1 ora,la dospit. 

După ce a dospit, îndepărtăm prosopul și facem cu ajutorul degetelor gropite mici în aluat. 

Stropim cu ulei de măsline aluatul, presarăm sare și din loc în loc punem frunzulițe de rozmarin. 

Dam tava la cuptor, la 180, timp de circa 30 min. 

Odată gătită, focaccia se scoate din cuptor, se lasă să se răcorească 5-10min. după care se poate porționa și servi. 



Pofta buna! 












0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes