Cornulețe fragede umplute cu nucă macinata

Este o rețetă unde poți jongla cu ingredientele.Eu am folosit și untura și unt(pentru că nu am avut decât o parte din cantitatea necesara)dar puteți folosi doar untura sau doar unt.Dar sfatul meu este sa nu renunțați total la untura .Cu untura ies mult mai fragede.

In loc de iaurt se poate folosi smântână iar cantitatea acesteia depinde de puterea de absorbție a fainii.

Daca nu va place sau nu aveți esență de migdale puteți folosi esență de vanilie sau de rom sau de cafea,menta,portocale etcetcetc.

 Umplutura cu nucă măcinată poate fi înlocuită cu rahat,gem ,ciocolata.

Și ce era mai important de spus,am uitat😂Rețetă este furata 😂de la draga mea prietena moldoveanca Gaby Duceag♥️

Ingrediente

500 g faina

un praf sare

150 g untura

50 g unt cu grăsime 82%

250 g iaurt gras 10%

2 galbenusuri

2 plicuri zahar vanilat

1 linguriță esență de migdale

coaja rasa de la o portocala

Pentru umplutura

nucă măcinată

albuș de ou

zahar vanilat

Mai avem nevoie

zahar pudra vanilat pentru pudrat cornuletele

faina pentru înfăinat blatul de lucru

Mod de preparare

Punem intr un vas faina,sarea,untura și untul tăiate cubulețe.

Atât untura cât și untul trebuie sa fie reci.

Cu ajutorul degetelor amestecam până atât untura cât și untul se încorporează în faina.

Rezultă un amestec de consistenta nisipului.

Adaugam apoi rand pe rand iaurtul, gălbenușurile,esență,coaja rasa de portocala și frământăm,fara a insista prea mult, până obținem un aluat omogen și nelipicios.

#Inițial punem doar jumătate din cantitatea de iaurt apoi daca este nevoie(în funcție de puterea de absorbție a fainii) adăugăm și restul de iaurt sau cat considerați că este necesar pentru obținerea unui aluat omogen și nelipicios cu care se poate lucra ușor.

Adunam aluatul intr o bila pe care o împărțim in mod egal în 5 bile mai mici.


Acoperim bilele de aluat cu folie alimentară și dam la frigider pentru circa o ora.

Între timp ne ocupam de umplutura.

Eu am ales sa umplu cornuletele cu nucă măcinată fin(cu ajutorul robotului) peste care punem zahar vanilat și albuș de ou  bătut bine folosind o furculiță.

Amestecam bine .

După o oră scoatem o bila pe blatul de lucru,bine înfăinat.Intindem aluatul intr o foaie subțire de circa 25 cm. diametru(un cerc)apoi porționam foaia de aluat sub forma de raze, de dimensiuni după placul fiecăruia.


La baza fiecărei bucăți de aluat punem putina umplutura și apoi rulam.

Scoatem pe rand cate o biluta din frigider și procedam la fel că mai sus.

Așezăm cornuletele intr o tava căptușită cu hârtie de copt.

Preîncălzim cuptorul .

Introducem tava cu cornulețe în cuptor și coacem la o temperatura de 160 grade ,timp de circa 15-20 min.

#Din cantitățile de mai sus au rezultat 2 tavi.

Procedam la fel și cu cea de a doua tavă.

După ce scoatem cornulețele din cuptor le pudram cu zahar pudra apoi le așezăm pe un platou,le lăsăm să se răcească apoi le putem servi.


Pofta buna!



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes