Aceasta rulada este perfecta când ai invitați la masa, pentru sărbători dar și pentru un prânz în weekend.
Ea poate înlocui varianta de drob pentru sărbătorile Pascale.
Poate fi servita atât calda cât și rece.
Ingrediente500 g carne de porc
500 g ficat de porc
450 g mix de legume congelate
150 g cascaval
3-4 fire ceapă verde
1 legătura de marar
2 oua
sare
piper
Mai avem nevoie
1 ou pentru uns rulada
50 g cascaval ras
un praf sare
ulei pentru uns folia de aluminiu
Mod de preparare
Dam prin mașină de tocat carnea de porc.
Ficatul îl tăiem în bucăți potrivite și îl punem la fiert într o oala cu apa. Spumam ori de câte ori este nevoie. Când este gata gătit îl scoatem din vasul în care a fiert, îl lăsăm sa se răcorească și apoi il dam prin mașină de tocat.
Amestecam carnea tocata cu ficatul tocat și adaugam ouăle, ceapa verde tăiată fin, mărarul tăiat și el. Condimentam cu sare și piper și amestecam bine.
Punem legumele la fiert în apa cu sare, le lăsăm pana sunt bine facute, apoi le strecuram de apa în care au fost preparate.
Tăiem o hârtie de aluminiu , o ungem cu ulei și apoi răsturna pe ea compoziția de mai sus.
Cu ajutorul palmelor aplatizam carnea in strat de circa 1-1,5 cm sub forma de dreptunghi.
Împachetam rulada în folia de aluminiu și o asezăm într o tava de chec.
Dam la cuptor, la 180 grade timp de 50 min.
Rulada se coace în suc propriu.
Scoatem rulada din cuptor și îndepărtăm folia de aluminiu.
Batem un ou cu un praf de sare, ungem rulada cu el și presarăm deasupracașcavalul ras.
Ridicam temperatura la 220 grade și coacem rulada timp de circa 15-20 min. pana ce aceasta se rumeneste frumos!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu