Rulada cu carne tocata, ficat, cașcaval și legume

Aceasta rulada este perfecta când ai invitați la masa, pentru sărbători dar și pentru un prânz în weekend. 

Ea  poate înlocui varianta de drob pentru sărbătorile Pascale. 

Poate fi servita atât calda cât și rece. 

Ingrediente

500 g carne de porc

500 g ficat de porc

450 g mix de legume congelate

150 g cascaval

3-4 fire ceapă verde

1 legătura de marar

2 oua

sare

piper

Mai avem nevoie

1 ou pentru uns rulada

50 g cascaval ras

un praf sare

ulei pentru uns folia de aluminiu

Mod de preparare 

Dam prin mașină de tocat carnea de porc.

Ficatul îl tăiem în bucăți potrivite și îl punem la fiert într o oala cu apa. Spumam ori de câte ori este nevoie. Când este gata gătit îl scoatem din vasul în care a fiert, îl lăsăm sa se răcorească și apoi il dam prin mașină de tocat. 

Amestecam carnea tocata cu ficatul tocat și adaugam ouăle, ceapa verde tăiată fin, mărarul tăiat și el. Condimentam cu sare și piper și amestecam bine. 

Punem legumele la fiert în apa cu sare, le lăsăm pana sunt bine facute, apoi le strecuram de apa în care au fost preparate.

Tăiem o hârtie de aluminiu , o ungem cu ulei și apoi răsturna pe ea compoziția de mai sus. 

Cu ajutorul palmelor aplatizam carnea in strat de circa 1-1,5 cm sub forma de dreptunghi. 

Dam pe răzătoare cașcavalul și il presaram peste umplutura. 

 Peste cașcavalul ras distribuim legumele fierte și racite, în strat uniform. 
Cu ajutorul foliei de aluminiu, din aproape în aproape, rulam cât mai strâns rulada. 

Împachetam rulada în folia de aluminiu  și o  asezăm într o tava de chec.

Dam la cuptor, la 180 grade timp de 50 min.

Rulada se coace în suc propriu. 

Scoatem rulada din cuptor și îndepărtăm folia de aluminiu. 

Batem un ou cu un praf de sare, ungem rulada cu el și presarăm deasupracașcavalul ras. 


Ridicam temperatura la 220 grade și coacem rulada timp de circa 15-20 min. pana ce aceasta se rumeneste frumos! 
Scoatem rulada din cuptor, o lăsăm să se răcorească și apoi o putem felia! 



Pofta bună! 










 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes