Somon la cuptor cu sos de sampanie si portocala

Va place pestele?....................va invit la o portie.Ingrediente:

-4 fileuri de somon
-1 portocala taiata bucati
-coaja rasa de la o portocala
-coaja rasa de la o lamaie
-cateva picaturi ulei de masline
-sare
Pentru sos:
-un cub de unt(circa 25 g)
-3-4 linguri de faina
-250 ml sampanie
-zeama de la o portocala
-1 portocala taiata cubulete
-un strop de sare
-putin piper alb
Mod de preparare:
Se condimenteaza fileurile cu sare si se stropesc cu cateva picaturi de ulei de masline.
Se face un amesctec din coaja rasa de lamaie si coaja rasa de portocala.

Fiecare fileu se presara pe deasupra cu amestecul de mai sus.
Se aseaza intr-un vas in care am adaugat feliile de portocala si putina apa si se dau la cuptor.
Din cand in cand se stropesc cu sosul din vas si daca este nevoie se mai adauga cate putina apa.Cand sunt gata rumenite se scot pe un platou.
Separat se "confectioneaza" sosul.Intr-o tigaie se topeste untul; se adauga in ploaie faina amestecand continuu astfel incat sa nu se formeze cocoloase.(Cantitatea de faina poate varia in functie de cat de vascos vrem sosul.)Se stinge cu sampanie, turnand putin cate putin si amestecand cu ajutorul telului.Se adauga apoi zeama si cubuletele de portocala .Se amesteca pentru o buna omogenizare.Se condimenteaza cu sare si piper alb, dupa gust.
La final acest sos se adauga peste peste.
Pofta buna!

10 comentarii:

  1. Maria, iti multumesc mult pentru premiul daruit. Imi face placere de fiecare data cand te gandesti la mine. Arata foarte apetisant somonul tau cu sampanie si portocale. Primeste de la mine toate gandurile bune. Si un kiss...ca tot vine Valentinul...

    RăspundețiȘtergere
  2. Pup,Lop
    Stiu ca primesti cu placere si atunci si eu ofer cu mare placere.
    Multumesc pentru gandurile bune si pentru.......kiss ...)))).....si trimit si eu la tine retur.
    O sera minunata si zile bune la sfarsit de saptamana!

    RăspundețiȘtergere
  3. ce bine arata! sunt curioasa sa-l incerc si eu.
    Numai bine si multumesc pentru tot.

    RăspundețiȘtergere
  4. vai maria ce rau imi pare ca n-am stiut reteta astazi cand am avut musafiri.ei las' ca fac pestele asta doar pentru mine si sot.pup

    RăspundețiȘtergere
  5. Pup,Alexy's
    Poti jongla cu ingredientele dupa gustul tau (in loc de sampanie poti pune vin sau daca vrei un sos mai acrisor poti folosi lamaie.......acest sos de portocale este dulceag)...........se poate folosi si pentru peste la gratar.Deci se poate adapta fiecarui gust si atunci nu are cum sa nu placa.
    Multumesc de urari si de vizita! Mi-a facut placere.
    Sfarsit de saptamana frumos!

    RăspundețiȘtergere
  6. Pup,Sarah
    Eu am pregatit acest fel de peste pentru familie .............asa ca incanta-ti sotul cu o portie de peste .Ii place pestele?Ca George este mare fan si de mancat dar si de pescuit peste...............)))))))
    Si nu este timpul pierdut ,vei face si pentru musafiri, nu trebuie sa fii suparata.

    RăspundețiȘtergere
  7. Waw,arata super
    cu siguranta voi pregatii
    o duminica placuta!

    RăspundețiȘtergere
  8. Pup,Vera!
    Merita sa incerci, nu vei regreta.
    Sa auzim numai de bine!

    RăspundețiȘtergere
  9. Cum de nu am vazut bunatatea asta pana acum? Tare mult imi place cum arata. Pupici!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes