Sarmalute in foi de vita


Ingrediente
1/2 kg carne de vitel
1/2 kg piept de pui
foi de vita(circa 45-50 buc.)
o cana suc de rosii
o cescuta cu orez
2 cepe uscate sau 4-5 fire de ceapa verde
patrunjel
boia
cimbru
bors
foi de dafin
piper boabe
sare,piper
Mod de preparare
Frunzele de vita se oparesc in apa cu bors.Se scot cu ajutorul unei palete si se pun intr-o strecuratoare la scurs. Se spala orezul si se lasa la inmuiat in apa.
Carnea se da prin masina de tocat si apoi se amesteca cu orezul(scurs de apa)cu ceapa si patrunjelul taiate marunt, cu boiaua si se condimenteaza cu sare si piper.Se amesteca bine cu mana.

Se impacheteaza carnea in frunzele de vita ale caror codite le-am taiat in prealabil.
Pe fundul unei cratite punem foi de vita oparite si apoi sarmalutele in forma de cerc.Printre sarmalute punem cateva crengute de cimbru, cateva foi de dafin si boabe de piper.Acoperim cu frunze de vita oparite.
Se prepara un sos din apa si suc de rosii si se pune peste sarmale.Se da la foc circa 45 min dupa care se baga la cuptor.Daca mai este cazul se adauga apa.

Cand sunt gata fierte se scot din cuptor si se servesc cu muuuuuuuuuulta smantana.

Pofta buna!

17 comentarii:

  1. arata minunat..nu am facut niciodata,doar am papat..imi trimiti si mie?:)))sau sa vin la tine?:)))bine ar fi sa ma pot teleporta!

    RăspundețiȘtergere
  2. medi draga,sa stii ca eu pot sa vin,da'neinvitata parca nu-mi vine.da'pot sa aduc iaurtul !

    RăspundețiȘtergere
  3. tare bune mai sunt sarmalutele in foi de vita !eu nu oparesc foile inainte ,dar imi plac mai mult decat cele cu varza.

    RăspundețiȘtergere
  4. Minunate. Arată bine si sigur sunt bune. Cred ca voi face si eu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce bine arata, fac si eu dar fara carne.
    Chiar mi-ai facut pofta de sarmale.
    Pe curand.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu vin si neinvitata!
    Minunate!
    Cu ardei sau fara, fiecare cum doreste si ii place!

    RăspundețiȘtergere
  7. Fina Medi mai ai vreo citeva sarmalute si chiar si cu ardei si multa smintina , ptr ca arata minunat ....am o pofta nebuna

    RăspundețiȘtergere
  8. Faine sarmalute!
    Pana la urma, se mananca si frunza de vita-de-vie sau nu?

    RăspundețiȘtergere
  9. Un "ciorchine" de premii te-asteapt ala noi pe blog!
    Liana&Janet

    RăspundețiȘtergere
  10. Just, cum vrei tu ..........da nu mai bine vii tu la mine si apoi plecam impreuna spre tine .......hahaha.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  11. Pansy, nu trebuie invitatie........te astept..........pup!

    RăspundețiȘtergere
  12. Pansy, eu asa am invatat de la mama adica sa le oparesc, se modeleaza cred mai usor............da stii tu cate bordee atatea obicee.Mie cel mai mult imi plac cele imapturite in varza..........da vin si zic si aici...........gusturi si gusturi.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  13. Diana multumesc de vizita si comentariu.Oricand esti binevenita la mine in bucatarie.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  14. Mari, s-au terminat demult...........hahaha.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  15. Nasa Mimi, ce surpriza placuta.............ce ma bucura prezenta ta in bucatarie la mine.Te pup si te imbratisez cu mult drag!

    RăspundețiȘtergere
  16. Liana, se mananca si frunza.
    Multumesc de premii, fug sa vad despre ce este vorba.Pup!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes