Sarmale de Craciun

Cele mai bune sarmale mi se par cele facute de Craciun.................au un gust aparte si miros a sarbatoare.

Ingrediente:
.750 g carne porc(impanata)
.250 g carne vita
.afumatura(cap de piept de porc)
.1 pahat de vin alb
.foi de varza murata
.100 g orez
.2 cepe
.4 linguri pasta de rosii
.marar uscat
.cimbru uscat
.piper boabe
.foi de dafin
.ulei
.sare,piper
.boia
Mod de preparare:
Alegem foile de varza si daca ni se par a fi foarte sarate atunci le lasam la desarat in apa rece schimband apa de 2-3 ori.Se curata ceapa, se taie marunt si se caleste in putin ulei.Cand ceapa devine sticloasa se adauga orezul bine spalat si se mai lasa la calit circa 5-10 min . amestecand continuu ca sa nu se prinda.La final adauga 2 linguri pasta de rosii si marar uscat si amestecam bine.Amestecul se lasa sa se racoreasca .
Intre timp tocam carnea si apoi amestecam cu compozitia de mai sus.Adaugam cimbru uscat, sare si piper dupa gust.Amestecam bine si daca pasta rezultata ni se pare a fi cam groasa atunci adaugam putina apa.Framantam bine cu mana si apoi trecem la impachetarea sarmalelor.Cand am terminat de impachetat trecem la aranjarea acestora in vasul in care urmeaza sa le fierbem.
Taiem afumatura bucati potrivite.Tocam putina varza pe care o vom pune pe fundul vasului,apoi punem un rand de afumatura si apoi sarmalele in forma de cerc pana le terminam.Presaram dupa fiecare rand de sarmale boia, cateva foi de dafin si boabe de piper.Urmeaza inca un strat de afumatura .Dizolvam 2 linguri de bulion in apa si turnam peste sarmale si completam cu un pahar cu vin alb.Deasupra punem cateva foi de varza si dam sa fiarba la foc mic circa 1 ora dupa care dam la cuptor.Cand sunt gata facute luam de pe foc .
Servim cu mamaliguta, smantana si un ardei iute.
Sunt delicioase.
Pofta buna!

2 comentarii:

  1. arata apetisante,mie numai de curand au inceput sa-mi placa sarmalele,dar trebuie sa le faca mama dupa specificarile mele. Reteta ta e foarte apropiata de ce -mi place mie.

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes