Rondele de crap pe pat de orez



Ingrediente:
.6 rondele de crap
 .1 ceapa
.2 ardei grasi
 .2 cani orez
.1 pahar cu vin alb
 .ulei
 .patrunjel verde
 .sare,piper
Mod de preparare:
Ceapa si ardeiul se curata, se spala si se taie.Intr-o tigaie in care am pus putin ulei se caleste ceapa si ardeiul.Adaugam orezul ales, spalat si apoi scurs.Condimentam cu sare si piper dupa gust si adaugam vinul.Lasam pe foc pana cand acesta se evapora ,amestecand din cand in cand apoi turnam totul intr-o tava .

Separat, pestele saplat si condimentat cu sare si piper il asezam pe gratarul unei tavi in care am pus o cana cu apa si il dam la cuptor pentru circa 15 min. dupa care scoatem bucatile de peste, le stropim cu putin ulei si le asezam peste orezul din tava.Adaugam sosul format din tava in care am avut pestele si inca o cana cu apa(sau supa de peste ).Dam la cuptor si tinem pana cand orezul infloreste(daca mai este nevoie mai adaugam apa) iar pestele s-a facut si este bine rumenit.
Asezonam cu patrunjel verde si servim alaturi de un vin alb.



Pofta buna!

4 comentarii:

  1. Super, frumos realizat, cred ca vam dat un impuls si vad ca se poate face, adica ai inceput sa faci mancare simpla dar spectaculoasa, bravo si bafta in bucatarie ca imaginatie vad ca ai...O zi placuta...

    RăspundețiȘtergere
  2. medi draga,nu vrei sa ne imprietenim noi ?!!! suntem la o aruncatura de bat,nu viu cu mana goala.da'pestii tai ne omoara ! cu zile !ca sotul meu ma tot intreaba ce pesti a mai facut medi ?!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ooooooooooo, prea multe laude Mio si ma faci sa rosesc .............multumesc, multumesc tare mult.Vizitele si comentariile tale imi fac o mare placere.O seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Hahaha.......dragut sotul tau Pansy..........gata , batem palma si te astept la o coada de peste.Pup!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes