Sufleu de dovlecei

Unde esti tu vara cu toata gama de legume proaspete si bune?....na,ca am facut fara sa vreau si o rima....hihihi.
Nu stiu, dar legumele de vara au alt gust  si dau mancarii o savoare deosebita.
Bineinteles ca si acest sufleu este expirat...hahaha........este "confectionat" undeva in vara, pentru ca asa cum bine stiti eu intotdeauna sunt in urma cu postarile.


Ingrediente
2 dovlecei potriviti
2 oua
75 ml lapte
125 g smanatana
150 g cascaval
ulei
unt pentru tapetat formele
marara verde
sare
piper macinat
Mod de preparare
Spalam dovleceii si apoi ii dam prin razatoarea mare.Punem la incins ulei intr-o tigaie si calim dovleceii rasi.Tragem de pe foc ,lasam sa se racoreasca cateva minute si  intre timp radem cascavalul(nu tot ,mai oprim ceva si pentru a rade deasupra sufleului)si apoi amestecam cu dovleceii caliti.Separat ,intr-un bol batem bine ouale ,le  amestecam cu smantana si apoi turnam treptat  laptele .Amestecam bine si apoi turnam peste amestecul din tigaie .Adaugam marar verde taiat marunt,condimentam cu sare si piper si amestecam pentru o buna omogenizare. Pentru copt eu am folosit vase mici de ceramica pe care le-am uns cu unt si in care apoi am repartizat compozitia de mai sus.La final am ras cascaval deasupra

si apoi am dat la cuptor.Tinem pana cand casacavalul se topeste si prinde o crusta aurie.
Se serveste fierbinte.

Pofta buna!

21 comentarii:

  1. ce buna ar fi o portie, usoara si gustoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. E bun! Dar nu e chiar asa "expirata" reteta! Dovlecei import, inca se gasesc...

    RăspundețiȘtergere
  3. Mmmmmm ce bunatatie trebuie sa fi iesit...dar,sa-ti spun un secret :((( la noi oricand legumele au acelasi gust,n-avem piata cu legume de la tarani....dar ma aranjez oricum...Repet ,o reteta minunata,iar gustul trebuie sa sublim!
    Pupici si o seara placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Tot ce e cu dovlecei imi place, iar asta e wooww.
    Te pup cu drag.

    RăspundețiȘtergere
  5. deci....nu-l putem face sdecat pe la vara, ca sa pastram aroma, nu?...:)) PUP

    RăspundețiȘtergere
  6. Oau, de mult timp ma tenteaza, dar am sa o comit cat de curand, ca tare bine arata! :) Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  7. Minunat sufleul,rumenit cum imi place si mie! :) Pup Medi!

    RăspundețiȘtergere
  8. Moama imi ploua in gura! ce-mi facusi? Ma dau in vant dupa asa ceva!

    RăspundețiȘtergere
  9. Mandala,te servesc cu mare drag cu o portie.

    RăspundețiȘtergere
  10. Fancy Cake asa este ,ai perfecta dreptate si eu cumpar si iarna pentru ca imi plac tare mult .

    RăspundețiȘtergere
  11. Petronela din pacate si la noi sunt din ce in ce mai putini adevaratii tarani care vand produse .Este mai usor sa aducem din afara decat sa se munceasca pamantul si sa ne folosim de de pe urma lui.Pacat!

    RăspundețiȘtergere
  12. Just me,ce placere mi-ai facut trecandu-mi pragul bucatariei.....demult nu te-am mai vazut.Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  13. Micul la fel si mie......imi plac dovleceii.
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  14. Alinutzika ,doar nu o salivam pana la vara.....hihihi....asa ca se poate face oricand daca ne este pofta si ne place.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  15. Pupicei Adela.........comite-o cat mai repede.....hahaha.

    RăspundețiȘtergere
  16. Daaaaaaaaaaaaa,stiu ca si tie iti place sa fie rumenit Corina.puuuuuuuuuuuuuuuuup!

    RăspundețiȘtergere
  17. Antonina,hai ca te astept la masa doar nu crezi ca te pot refuza.pup!

    RăspundețiȘtergere
  18. Super sufleul:-* Din dovlecei inca nu am incercat! Am pus reteta la prioritati;) Pup!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes