Negresa de post

Nu mai facusem de foarte mult timp "negresa" si cum am vazut aceasta reteta pe blogul Danei  http://pusikmea.blogspot.com/2012/01/negresa.html.. am trecut imediat la "confectionat" mai ales ca asa dupa cum bine stiti mie imi plac retetele simple.Dana a glazurat-o cu o crema de cioco dar eu am facut-o de post.Daca fara glazura a fost buuuuuuuuuna ,cu glazura cred ca este delicioasa.Aaaaaaaaaaaa si era sa uit...........pe langa stafide Dana a mai pus si nuca,numai ca eu nu am avut in casa asa ca am folosit numai stafide.Multumesc,Dana!
Ingrediente
4 cani cu faina
1cana cu zahar
200 g stafide
2 cani cu apa
1 cana cu ulei
5 linguri cacao
1 plic praf de copt
1 lingura esență de rom
4 linguri de gem (eu am folosit gem de zmeura) )
coaja rasa de la o lamaie
un praf de sare
Pentru uns tava
ulei
faina
Pentru decor
zahar pudra
Mod de preparare
Simplu...........Se amesteca toate ingredientele solide(faina, zaharul, praf de copt, sarea, coaja rasa de lămâie, cacao) rand pe rand. 
Adăugăm apa, uleiul și esență și amestecam bine. 
Urmează sa incorporam în compoziție stafidele și gemul. Amestecam bine cu o lingura de lemn. 
Turnam compozitia rezultata intr-o tava unsa cu putin ulei si tapetata cu faina. Dam la la cuptor si tinem circa 40-45 min.Pentru a fi siguri ca prajitura este bine coapta facem testul scobitorii.Lasam sa se raceasca ,pudram cu zahar pudra si apoi taiem..
Pofta buna!

25 comentarii:

  1. Da e foarte buna si tare frumoasa a iesit!! Pupiciei!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Tare buna trebuie sa fie!.. SI eu am o reteta de negresa de post, dar nu am mai facut-o de mult!!!!...

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna tare!!!Este printre preferatele mele:)Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Delicios arata.
    Te pup si-ti doresc weekend placut.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ador aceasta prajitura...mereu mananc cu pofta negresa de post!!!bravo draga mea...pup!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Gand la gand!Exact asta "construiesc" si eu!Sper sa iasa la fel de frumoasa ca a ta!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  7. Maria te rog,daca esti draguta sa modifici adresa mea din blogroll-ul tau-www.teobucatar.ro
    Mersi si o seara buna!

    RăspundețiȘtergere
  8. Cat de bine arata!Nici n-ai zice ca este de post...

    RăspundețiȘtergere
  9. Dia,intradevar a iesit dolofanica.........hihihi.

    RăspundețiȘtergere
  10. Daaaaaaaaaaaaaa stiu ca si tu o faci Rocsule.

    RăspundețiȘtergere
  11. Hahaha,Teo............cum a iesit?............sunt convinsa ca delicios de buna.

    RăspundețiȘtergere
  12. Haplea,multe preparate de post sunt grozav de bune.

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes