Rulada cu branza dulce de vaci si stafide

Reteta este una de placinta numai ca mie imi plac ,ca aspect, mai mult ruladele.Daca din multitudinea de placinte ar fi sa aleg , preferata mea este................cea cu branza......categoric!


Ingrediente
1 foaie aluat foietaj
500 g branza dulce de vaci
3 -4 oua(depinde cat sunt de mari)
150g  zahar(depinde cat de dulce o doriti)
coaja rasa de la o lamaie
zahar vanilat
esenta de rom
3-4 linguri cu stafide
Pentru uns
1 ou
1 lingura cu smantana
Mod de preparare
Punem la inmuiat stafidele in esenta de rom si le lasam pana se umfla.Daca nu avem esenta de rom se pot lasa la inmuiat si in apa.In timp ce lasam aluatul la decongelat ne ocupam de umplutura..Amestecam branza cu  zaharul,zaharul vanilat si ouale.Mixam bine si apoi adaugam coaja de lamaie si la final stafidele .Intindem foaia de aluat si apoi pe ea intindem ,cat mai uniform posibil, umplutura.Rulam.Tapetam o tava de chec cu hartie de copt si asezam rulada in ea..Amestecam bine un ou cu smantana  si ungem cu acest amestec rulada.Dam la cuptor si lasam pana cand rulada este frumos rumenita si bine facuta.Scoatem din cuptor ,lasam sa se raceasca ,pudram cu zahar  si apoi taiem.

Va doresc pofta buna!

24 comentarii:

  1. Mmm, ce bunatate!Gand in gand cu bucurie:)Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pofta avem,dar placinta nu avem.Ce-i de facut?Stiu,venim la tine.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. E demential cum arata,ai dichisit-o super draga Maria!Sa ai o seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  4. Tare buna,Licuta!.......am vazut ca si tu ai facut o bunaciune de placinta.Facem schimb?
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu mai bine ne intalnim la jumatatea drumului Dia.....hihihi.Si eu pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Teo stii ca atunci cand faci ceva pentru musafiri ai neplacuta surpriza sa nu iasa asa cum iti dorest iar cand faci pentru casa sa iasa minunat de bun si frumos.Ei bine de data asta am "confectionat " pentru casa .
    Te pup si iti doresc si eu o seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce bine arata,mai ales ca e atat de "branzoasa"! Dupa sezonul tartelor vad ca a venit cel a placintelor.Trebuie sa ma conformez si eu ,nu?Pup

    RăspundețiȘtergere
  8. Cred ca va deveni si preferta mea, arata bine!

    RăspundețiȘtergere
  9. vin in vizita la tine ..m-a atras mirosul demential din bucataria ta....la placinte inainte!!! mai ai?:)

    RăspundețiȘtergere
  10. Da Miti asa imi place ....muuuuuuuuuuuuuuuulta branza.De fapt asa imi plac placintele,sa aiba compozitie din belsug.
    Hai ca astept sa vad ce faci sa vin la tine la masa.
    Pup si o zi minunata!

    RăspundețiȘtergere
  11. Just me ,nu mai am dar pana ajungi tu fac 2-3 rulade.....hihihi.
    Pup si ma bucura vizita ta!

    RăspundețiȘtergere
  12. As putea manca asa ceva, dimineata, la pranz si seara.
    Te pup si-ti doresc duminica faina.

    RăspundețiȘtergere
  13. Si eu la fel ,Micul!
    Multumesc si tie la fel!

    RăspundețiȘtergere
  14. Ador deserturile cu branza. Arata tare tare bine!

    RăspundețiȘtergere
  15. Ador branzica! Imi place tare mult cum a iesit! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  16. Alice,bine ai venit la mine in bucatarie!Si eu ador tot ce este cu branza.
    Te pup si te mai astept cu drag!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes