Piept de pui cu sos gorgonzola

Unul dintre cele mai celebre sosuri specifice bucatariei italiene este sosul gorgonzola.Pe cat de usor de "confectionat" ,pe atat de bun.
Pentru a evita schimbarea culorii untului trebuie sa avem grija ca  prepararea acestui sos  sa se faca la foc mic.

Ingrediente
1 piept de pui dezosat
Pentru sos
150 g branza gorgonzola
50 ml lapte
50 g unt
150 g smantana
sare
piper macinat
Mod  de preparare
Pieptul de pui se spala,se lasa la scurs si apoi se taie fasii mai mari.Se condimenteaza cu sare si piper si apoi se frig intr-o tigaie (eu am folosit tigaia Delimano si nu a fost nevoie de  ulei).Se intorc bucatile de carne de pe o parte pe alta lasand sa se rumeneasca frumos pe ambele parti.Cand sunt frumos  rumenite si bine facute se scot pe un platou.
Ne ocupam de sos.............intr-o tigaie topim untul apoi adaugam branza taiata bucatele mici.Lasam sa se topeasca si branza si adaugam smantana treptat..Amestecam bine  si apoi stingem totul cu lapte.Condimentam dupa gust cu sare si piper .Amestecam  si apoi turnam sosul peste pieptul de pui.
Am servit alaturi de o garnitura de dovlecei fripti si asezonati cu marar.





Pofta buna!

16 comentarii:

  1. Mmmm vreau si eu..sigur e foarte bun.pup si o seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai cum sa nu te servesc Rocs?............seara placuta si tie draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  3. Heeeeeeeeeeeeeeei,bine ai venit la mine in bucatarie Panacrisule!
    Pup si imbratisez cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
  4. Medi sunt prezenta si eu, ma servesti?

    RăspundețiȘtergere
  5. woow cum arata....sigur a fost o bunatate!

    RăspundețiȘtergere
  6. E super delicios!!am vazut si eu pe Paprika si mi-am notat reteta,dar daca ai facut tu,pe a mea o programez mai tarziu!!
    pup si o saptamana usoara!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce bun trebuie sa fie!Il incerc neaparat:)Pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. Alice, bine spus....a fost......pentru ca s-a mancat imediat.

    RăspundețiȘtergere
  9. Lulu,te servesc cu mare drag iar cand vei face tu am sa ma invit la tine la masa.
    Seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  10. Licuta,te rog sa il incerci pentru ca este tare gustos.Pup!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes