Ardei prajiti umpluti cu carne


Aceasta mancarica are un gust  deosebit daca prajim ardeii................acestia pot fi prajiti inainte de a ii umple dar si dupa ce au fost umpluti.Eu am ales prima varianta.
Daca credeti ca amestecul de vita cu pui este fad ,nu prea gras atunci puteti adauga putin ulei in compozitie sau puteti folosi carne de porc...............este dupa cum doreste fiecare.


Ingrediente
12 ardei grasi
700 g carne(amestec vita si pui)
2 cepe
1 ceasca cu orez
1 legatura patrunjel
1 lingurita boia dulce
2-3 foi de dafin
ulei
piper boabe
sare
piper macinat
Pentru sos
o cana cu bulion(eu am avut din cel facut de mama )
1 foaie de dafin
ulei de masline
1 lingurita cu zahar
sare
piper macinat
Mod de preparare
Mai intai ne ocupam de ardei..................taiem  cu ajutorul unui cutit in dreptul  cotorului si pastram capacelele  cu tot cu codita  pentru a acoperi ardeii dupa ce acestia v-or fi umpluti, astfel incat sa nu iasa compozitia afara .................apoi ii curatam bine  in interior ii spalam si ii lasam la scurs.Intre timp ne ocupam de umplutura .............dam carnea prin masina de tocat.Se curata ceapa,se spala si apoi se taie marunt..............intr-o tigaie se incinge putin ulei in care calim ceapa .Cand ceapa devine sticloasa adaugam orezul ales,spalat si bine scurs.Adaugam o cescuta cu apa si lasam pe foc circa 5 min pana cand orezul absoarbe toata apa.Avem grija sa amestecam continuu pentru a nu se prinde orezul.
Adaugam peste carnea tocata acest amestec.Mai adaugam patrunjelul taiat marunt,boiaua si condimentam dupa gust cu sare si piper.Amestecam bine si pentru ca am avut carne slaba am adaugat si putin ulei(circa 100 ml).Framantam bine compozitia.

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaasa...........ne intoarcem la ardei......daca acestia nu sunt bine uscati atunci ii stergem cu un prosop absorbant.Incingem ulei intr-o tigaie si punem ardeii la prajit.Ii intoarcem pe toate partilesi apoi ii scoatem cu ajutorul unei palete pe un prosop absorbant
Cand am terminat cu prajitul ardeilor trecem la umplerea acestora.Umplem fiecare ardei in parte cu compozitia de mai sus.Acoperim fiecare ardei  cu cate un capacel si apoi ii asezam intr-o cratita mai inalta.Acoperim ardeii cu apa calduta ,adaugam putina sare, foile de dafin si cateva boabe de piper.
Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc potrivit circa o ora si jumatate.
In timp ce ardeii fierb ne ocupam de sos.........intr-o craticioara incingem putin ulei , adaugam peste el bulionul si o cana cu supa in care au fiert ardeii.Adaugam si o foaie de dafin ,zaharul si condimentam cu sare si piper dupa gust.Lasam sa fiarba circa 5 min dupa care adaugam sosul peste ardei.Mai lasam circa 10-15 min pana cand sosul  scade si apoi oprim focul .
Servim calzi acompaniati de sos si asezonati cu patrunjel verde taiat marunt.Cine doreste poate servi cu smantana.


Va doresc pofta buna!

14 comentarii:

  1. Mmm, tare, tare buni!!!Yummy!
    Imi place noua fata a blogului!Pupicei!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Deci... mai pune un tacam la masa, ca vin si eu!! Ptr al meu un pahar de apa, ca lui nu-i plac ardeii :PP
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ufffffffffffffff,Simona nici George nu este fan ardei.
      Tacamul l-am pus asa ca te astept impreuna cu sotul.
      Pup!

      Ștergere
  3. Imi plac foarte mult ardeii umpluti!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Mama, ce bine arata! foarte faina ideea sa ii prajim inainte. Bravoo, arata senzational, apetisant rau!

    RăspundețiȘtergere
  5. Laura, au un alt gust plus ca pielita se desprinde foarte usor.Se pot praji si dupa ce au fost umpluti dar asa cum am spus mai sus eu am ales prima varianta.
    Pup cu dra!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes