Sos de rosii si ardei kapia

Eu folosesc acest sos la fripturi,la pizza,peste si chiar la paste.
Rosiile si ardeii sunt eco.........din curte de la mama;))


Ingrediente
3 kg rosii
1,5 kg ardei kapia
sare si piper dupa gust
zahar dupa gust
150 ml ulei de masline
o lingurita cu cimbru uscat
5-6 catei de usturoi
Mod de preparare
Spalam rosiile si le taiem in patru.
Ardeii ii spalam ,ii taiem in patru si indepartam cotorul si semintele.
Mixam atat rosiile cat si ardeii in robot sau le dam prin masina de tocat.
Punem totul intr-un vas(eu am folosit un ceaun)si adaugam dupa gust sare, piper si zahar.
Adaugam de asemenea cimbrul si usturoiul dat prin presa.
Punem sosul la fiert .Cand acesta incepe sa fiarba dam focul mic si lasam sa fiarba avand grija sa amestaecamdin cand in cand.
   Lasam pe foc pana cand sosul scade si se ingroasa.

Luam vasul cu sos de pe foc ,lasam sa se racoreasca putin si  apoi dam sosul prin sita.
Punem sosul inapoi in ceaun ,potrivim de sare,piper si zahar(daca este cazul) si adaugam uleiul.
Amestecam pentru o buna omogenizare.
Dam la foc si mai lasam sa fiarba 7-8 min.
Asa fierbinte repartizam sosul in borcane si capacim.
Acoperim borcanele cu o patura (sau orice altceva gros) si lasam asa sa se raceasca pana a doua zi.


Se pastreaza peste iarna in camara.







6 comentarii:

  1. Este un sos foarte bun. Te pup si sa ai o saptamana placuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Gata cu plimbareala , v-ati strans/pregatit ptr iarna ? :d
    Grozav sos ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. hahaha............Diana,plimbareala merge mana -n mana cu bucatareala.te pup!

      Ștergere
  3. Grozav sos! La iarna o sa prinda tare bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fancy Cake deja am inceput sa consum din el.............este tare bun intradevar.
      Multumesc de vizita!

      Ștergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes