Hai-hui prin Marsilia

Ce poate fi mai placut decat , departe de casa, sa revezi persoane dragi si alaturi de care sa petreci  o dupa-amiaza minunata?Este vorba de  Alexandra(fiica nasilor) si sotul ei Geraldo care au venit de la Nisa,acolo unde ei traiesc..Am petrecut  cateva ore impreuna plimbandu-ne prin Fort St. Jean si luand impreuna masa de pranz.
Multumesc tare mult dragii mei ,va pup si va imbratisez cu mare drag!
Fortul St. Jean este o fortificatie din Marsilia,construita in anul 1660 de catre Louis al XIV-lea ,chiar la intrarea in Vechiul Port.Monumentul a fost ridicat pentru a simboliza intrarea in port.



















Fortul  Saint Jean  este încadrat de două poduri înalte si înguste :primul duce spre cartierul Le Panier iar al doilea leaga Fortul de Muzeul Civilizațiilor Europene si Mediteraneene (MuCEM).Ambele muzee au fost construite cu fonduri alocate orasului pentru programul de Capitală Culturală Europeană.MuCEM este în formă de cub negru, cu motive în formă de plasă si ferestre gigantice, cu o imensă terasă si grădină cu un restaurant pe ultimul nivel.Fiind primul muzeu național în afara Parisului, are prevazute diverse expoziții .... de antropologie, istorie, arheologie, istoria artei si artă contemporană.
Muzeul Civilizatiilor Europene si Mediteraneene (MuCEM) si-a deschis portile pe 7 iunie 2013, la Marsilia (Franta). si poarta  semnatura arhitectului Rudy Riciotti
Dupa ce ne-am despartit de Alexandra si Geraldo, am hotarat impreuna cu Roxana sa mai bifam un obiectiv si anume  Le Palais du Pharo .
 Le Palais du Pharo este un palat construit de catre Napoleon al III lea pentru imparateasa Eugenie dar care nu a fost niciodata locuit de catre aceasta.
Palatul este acum folosit ca locatie pentru expozitii si conferinte iar parcul cu pajisti intinse si cateva alei largi este destinat relaxarii.Tot aici gasim si un loc de joaca pentru copii.






O noua zi ,un alt obiectiv................de data aceasta Parcul Borely.
Acest parc magnific de 54 de hectare aflat in sudul orasului este o oaza de liniste si relaxare. Multa verdeata, multa liniste,pasari,lacuri,helestee.



In partea de sud a parcului de afla Chateau Borely, un castel impresionant construit in 1770.


















Ne-am dorit sa vizitam si gradina botanica a parcului dar din pacate era inchisa,nu stiu din ce motiv!

Si bineinteles ca nu puteam pleca din Marsilia fara sa ajungem si la mare,sa vedem plajele si sa ne bucuram de frumusetea marii.


   Si acum hai sa vedem cu ce ne-am mai delectat papilele gustative in aceata perioada.
Un suc natural din portocale.

   O salata cu ton si ansoa.

    Paste cu ton.

    Somon  cu piure de cartofi si legume.

    Pofta buna!
    Snitel cu paste.
   Paella................sa nu credeti ca am mancat eu .......hihihi.

    Sardine la grill.
   Si bineinteles un capuccino.
  Pe curand!

6 comentarii:

  1. Multumesc de excursie draga vecinica ! Tare faine peisajele si tot ce ne-ai arata tu aici.....
    Ce mult mi-ar place sa avem si noi in oras, un asemenea parc, macar pe sfert din cele 54 ha !!! Dar.....
    Cred ca daca era si eu cu voi, puteam linistita sa tin o dieta doar cu sucuri naturale si cafea, ca in rest....PESTE !!! Of Doamne.....!Dar codul din Anglia l-am mancat totusi cu 1 l de mujdei....
    Te tzuc cu drag Medi si de abia astept sa te imbatisez !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu multumesc de vizita,Sidonia!Intotdeauna imi fac placere mare vizitele tale!Sidonia ,eu am mancat peste pentru ca stii bine ca.mi place dar cu siguranta gaseam ceva si pe gustul tau.Pupici si imbratisari cu drag!

      Ștergere
  2. Superbe fotografii si frumoasa descriere. Mi-a ramas gandul la sardinele la grill, bestiale :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O bunatate,Simona!Mie imi plac tare mult sardinele si nu puteam sa nu.mi satisfac pofta......hihihi.

      Ștergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes