Tort cu blat de biscuiti si crema de mascarpone si ciocolata

Pentru ca imi place foarte mult salamul de biscuiti m-am gandit ca la trecerea dintre ani un tort cu blat de biscuiti ar fi mai mult decat binevenit.Si sa stiti ca nu m-am inselat.......a fost pe placul tuturor ceea ce m-a bucurat tare mult.



Ingrediente
Pentru blat
Am folosit o  forma de tort rotunda cu peretii detasabili / 24 cm diametru
350 g biscuiti populari
250 g rahat diverse culori
150 g nuci tocate grosier
100 g merisoare
140 g zahar
140 ml lapte
100 g unt
250 g ciocolata cu lapte
Pentru crema
250 g mascarpone
3 galbenusuri
6 linguri cu zahar pudra
3 plicuri zahar vanilat
250 g ciocolata neagra
350 ml  frisca
2 linguri cu cacao
coaja rasa de la o portocala
1 plic gelatina
Pentru decor
nuca macinata fin
nuca de cocos
ornamente de ciocolata.


Mod de preparare
Pentru blat
Rupem biscuitii.
    Taiem rahatul.
Tocam nucile grosier.
Amestecam biscuitii cu rahatul ,nucile si merisoarele si amestecam.
Punem pe foc o cratita si adaugam laptele,untul,zaharul si ciocolata rupta in bucati.
Dam la foc mediu,avand grija sa amestecam continuu.Lasam pana cand  zaharul este complet dizolvat iar ciocolata topita.
Tragem de pe foc si lasam la racit circa 10-15 min.
Turnam acest amestec peste biscuiti si amestecam bine pentru o buna omogenizare.
Imbracam o forma de tort cu folie alimentara si punem compozitia de mai sus.Cu ajutorul unei linguri nivelam compozitia.
Dam la frigider si lasam cel putin 30 min.
In acest timp ne ocupam de crema.
Pentru crema
Punem gelatina in apa rece, la inmuiat ,conform instructiunilor de pe ambalaj.
Mixam galbenusurile cu zaharul pudra si zaharul vanilat si apoi adaugam mascarpone.Amestecam bine pentru o buna omogenizare.
Batem frisca spuma.
Rupem ciocolata in bucati si o topim la baie-marie.
Adaugam cacao.si amestecam.
Tragem de pe foc ,lasam sa se racoreasca putin dupa care adaugam in fir subtire gelatina.Amestecam si apoi incorporam ciocolata in crema de mascarpone.
Adaugam frisca si amestecam.
Adaugam coaja rasa de portocala si amestecam.
Scoatem forma de tort din frigider si peste blatul de biscuiti adaugam crema de mai sus si apoi nivelam.
Dam la frigider pentru cateva ore bune(4-5).Eu am lasat peste noapte.
Indepartam marginile formei si hartia alimentara .
Ornam cu nuca,nuca de cocos  si ornamente de ciocolata.
Taiem felii si servim.


Pofta buna!






2 comentarii:

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes