Drob cu carne de porc in manta de bacon

Pentru ca nu toti ai casei mananca carne de miel ,de fiecare data de Paste trebuie sa inlocuiesc aceasta carne cu ceva pe gustul tuturor.
Am tot incercat diverse retete de drob......de data aceasta m.am hotarat sa folosesc carne de porc si sa  "imbrac" drobul in bacon.

Ingrediente
750 g carne porc impanata(eu am folosit fleica)
26 felii bacon crud-uscat
1 legatura patrunjel
4 fire ceapa verde
3 fire usturoi verde
3 oua
sare
piper proaspat macinat
5 oua fierte
1 ou pentru uns
ulei pentru uns forma
faina pentru tapetat forma
Mod de preparare
Taiem carnea cubulete,o spalam , o lasam la scurs si apoi o dam prin masina de tocat.
Amestecam bine cu mana carnea astfel tocata si o punem intr-o tigaie mai inalta  si adaugam peste ea o cescuta cu apa.Lasam pe foc ,avand grija sa amestecam din cand in cand , pana cand carnea  isi schimba culoarea .
Lasam la racit .
Intre timp curatam verdeturile(ceapa,usturoiul si patrunjelul),le spalam si apoi le taiem marunt.
Adaugam verdeturile peste carne si  condimentam dupa gust cu sare si piper.
Adaugam ouale si  amestecam bine pentru o buna omogenizare.
Pregatim forma......din pacate nu am poze din din timpul prepararii.
Eu am folosit o forma 30/12.
Ungem forma cu ulei si o tapetam cu faina
Imbracam  forma  cu felii de bacon(feliile de bacon fiind foarte subtiri le-am suprapus putin ).
Mai intai imbracam un perete al formei......asezam feliile de bacon pe peretele formei astfel incat acestea sa acopere jumatate din fundul formei si sa cada putin pe exterior.Pe celalalt perete al formei asezam  bucatile de bacon astfel incat sa se uneasca cu celelalte felii de pe fundul formei ,lasand deasemenea sa cada putin  pe exterior.
Impartim compozitia in doua........turnam jumatate de compozitie in tava apoi asezam ouale fierte pe lungimea acestora.Acoperim cu restul de compozitie.
Imbracam cu feliile de bacon "cazute" pe marginea formei.
Batem bine un ou si ungem drobul cu el.
Preincalzim cuptorul.
Dam la cuptor la 180 grade pentru circa 45 min.
   Feliem.

Va doresc pofta buna!


3 comentarii:

  1. Bun drobul tau! Nici mama nu-l face din miel, ci tot din porc sau din pasare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu la fel ca si mama ta,Simona!

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes