Placinta cu muschi file,piept de pui file si cascaval

Tare mult imi plac retetele Laurei Adamache.Multumesc si pentru aceasta reteta ,Laura!http://www.lauraadamache.ro/2012/01/placinta-rapida-economica.html
Am facut aceasta reteta inspirandu.ma de la ea si am "confectionat.o" de cateva ori...si va rog sa ma credeti ca pe cat este de usoara pe atat de buna este.
Tin sa va spun ca puteti jongla cu ingredientele(ma refer la mezeluri)....ce va place,ce aveti prin frigider.

Ingrediente
310 g faina
200 ml lapte
2 oua
15 g drojdie proaspata sau 5 g drojdie uscata
80 ml ulei de floarea soarelui
2 lingurite gris
300 g muschi file
200 g piept de pui file
250 g cascaval feliat
1/2 lingurita rasa cu sare
1 lingurita cimbru uscat
ulei pentru uns tava
Mod de preparare
Dizolvam drojdia in laptele putin caldut.
Punem faina intr-un vas si in mijlocul acesteia adaugam laptele in care am dizolvat drojdia,uleiul ,ouale si sarea.
Amestecam bine folosind o lingura.
Ungem o tava cu ulei si o captusim cu hartie de copt.
Turnam jumatate de aluat in tava.
Pudram aluatul cu gris si adaugam un strat de muschi file
un strat de piept de pui file
 si un strat de cascaval asa cum se poate vedea mai jos.
Acoperim totul cu aluatul ramas.
Pudram suprafata placintei cu cimbru uscat.
Acoperim tava de  placinta cu un prosop de bucatarie si o lasam sa se odihneasca circa 30 min. la temperatura camerei.
In acest timp preincalzim cuptorul.
Coacem placinta la 160 grade timp de 20-25 min.(facem testul scobitorii sa vedem daca aceasta este coapta).
Cand placinta este gata facuta,scoatem tava din cuptor ,o lasam sa se racoreasca si apoi putem felia.
Placinta este buna atat calda cat si rece.

Pofta buna!


2 comentarii:

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes