Batoane cu unt

Pufoase ,rumene,frumoase,gustoase.
La micul dejun,pentru pachetul scolarului,acompaniate de un pahar cu lapte sau o cana cu ceai .

Ingrediente
120 ml apa
10 g drojdie uscata
3 lingurite zahar
o priza sare
4 linguri lapte praf
1 ou
250 g faina
60 g unt moale
Mai avem nevoue
1 ou+ 1 lingura lapte pentru uns cornurile
ulei pentru uns bolul in care punem aluatul la crescut
faina pentru infainat masa de lucru
Mod de preparare
Intr un bol punem apa .
Adaugam drojdia si amestecam.
Urmeaza sa adaugam rand pe rand zaharul,sarea,laptele praf si oul.
Amestecam dupa fiecare in parte.
Cernem faina si o incorporam in amestecul de mai sus.
Amestecam.
Adaugam untul moale , il incorporam in aluat si framantam.

Formam o bila,o punem intr un bol uns cu ulei,acoperim cu folie alimentara si lasam la crescut pana ce aluatul isi dubleaza volumul.
Asa arata aluatul crescut.
Din aluatul crescut formam un sul pe care il taiem in 10 bucati cat de cat egale.
Fiecare bucata de aluat o intindem cu sucitorul intr o foaie subtire
 pe care o rulam formand un baton.
Procedam asa cu fiecare bucata de aluat in parte.
Asezam batoanele astfel formate intr o tava tapetata cu hartie de copt,acopeim cu un prosop de bucatarie si lasam la crescut.
#Avem grija ca intre batoane sa lasam un spatiu ,pentru ca la crescut ele isi maresc volumul.
Batem un ou cu laptele si cu o pensula ungem fiecare baton in parte.
Dam la cuptorul preincalzit,la 180 grade, si tinem pana ce batoanele sunt bine facute si frumos rumenite.

Pofta buna!

4 comentarii:

  1. Arata grozav! Bravo, Meducule, mi-ai dat o idee tare buna! Te pupacesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti am fost de folos.Sa ai spor!Pupacesc si eu!💋

      Ștergere
  2. Cat sunt de ademenitoare! An Nou cu sănătate și muuulteee rețete!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes