Cuburi aperitiv cu crema de branza si marar

Este genul de aperitiv care mie îmi place tare mult... zic eu, care ți face cu ochiul. Și cum ți a făcut cu ochiul este imposibil sa te abții sa nu treci la degustarea lui.

Are gust, are aspect... ce mai!!!.. merita sa l confecționezi la prima masa festiva pe care urmează sa o ai. 
Sper sa va placa si vouă, eu il recomand din tot sufletul! 
Ingrediente
Pentru blat
6 oua
6 linguri ulei
3 linguri smantana
6 linguri faina
1 linguriță rasa praf de copt
o priza sare
Pentru crema
500 g crema de branza
75 g branza feta
2-3 linguri smantana
1 legatura marar
5 g gelatină
Pentru decor
felii subțiri de castravete
Mod de preparare
Blatul
Separăm albusurile de galbenusuri.
Batem galbenusurile cu sarea și adăugăm, lingura cu lingura, uleiul. 
Se adaugă smantana.
Amestecam faina cu praful de copt, cernem si incorporam in amestecul de mai sus.

Mixam albusurile
și se adaugă peste amestecul cu galbenusuri.
Tapetam o tava de ... cu hârtie  de copt și turnam aluatul în ea.
Nivelam si dam la cuptor, la 180 grade, timp de circa 15-20 min.
Scoatem din cuptor și așezăm blatul pe un prosop umed.

Lasam să se răcească și apoi se taie blatul în 3 parti egale, ca în foto.
Cat timp blatul este la cuptor ne ocupam cu crema.

Branza feta se rade  si se amesteca cu crema de brânză si smantana.
Taiem mararul si il adaugam si pe el.
Amestecam.
Hidratam gelatina in putina apa rece apoi o incalzim.
Luam o lingura de crema si amestecam cu gelatina dupa care o incorporam in compozitia de crema.
Asa... acuma trecem la Asamblarea aperitivul. 
Asezam primul blat peste care intindem o treime din crema de branza.Desupra asezam cel de al doilea blat si intindem jumatate din cantitatea de crema de branza ramasa.
Urmeaza sa asezam ultimul blat peste care punem crema de branza ramasa.
Se da la frigider pentru circa 2-3 ore.
Se portioneaza in patrate, se  ornează cu felii subțiri de castravete si .... pofta buna sa ai!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes