Cannelloni cu telemea si spanac în sos de rosii

Îmi place combinația de branza cu spanac. Aveam demult în plan acest preparat și iată ca a sosit ziua sa l gătesc. 


Ingrediente

21 tuburi cannelloni

250 g spanac

300 g telemea de vaca

3 linguri crema de branza cu smantana

Pentru sos 

o lingura ulei de masline

400 ml suc de rosii

2 căței de usturoi

o crenguța rosmarin

Mai avem nevoie

unt pentru uns tava

Mod de preparare

Spălăm spanacul sub jet de apa. 

Punem o oala cu apa și sare la fiert. Când apa incepe sa fiarbă adaugam spanacul și lasam sa dea în câteva clocote.(circa 2 min). 

Punem spanacul opărit într o strecurătoare și scurgem de apa.Lasam sa se racoreasca. 

Punem în vasul blenderului telemeaua taiata bucăți, crema de branza si spanacul. 

Mixam. 

Cu ajutorul unui poche cu dui umplem pastele una câte una. 

Ne ocupam de sos:

Încingem într o tigaie uleiul și adaugam cățeii de usturoi zdrobiți. Ținem pe foc pana când usturoiul începe sa miroasă... mmm... și sa devina auriu la culoare. 

Scoatem usturoiul din tigaie și adăugăm sucul de roșii în care am adăugat o crenguța de rozmarin pentru aroma. Condimentam cu sare și piper, după gust. Lăsăm sosul sa scadă, dar nu foarte mult,circa 8-10 min. Tragem de pe foc și scoatem crenguța de rozmarin și cățeii de usturoi. 

Ungem o tava cu unt și punem un strat de sos de roșii urmat de un strat de canelloni și apoi iarasi un strat de sos de roșii. Deasupra pudram cu pătrunjel uscat. 

Cam atâta! 

Dam tava la cuptor la 180 grade

timp de circa 20 min. 

Se scoate din cuptor, lasam sa se racoreasca puțin apoi se poate servi. 


Pofta bună! 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes