Ingrediente
1 buc. zucchini
200 g cascaval
200 g șuncă
200 g smântână
3 oua
150 g parmezan ras
150 g faina
100 ml lapte
pătrunjel verde
1 lingurita praf de copt
25 g unt
sare, piper
Mod de preparare
Prepararea aluatului
Batem ouăle cu un praf de sare.
Adaugam smântână și apoi parmezanul ras. Amestecam pentru o bună omogenizare.
Adaugam și laptele.
Cernem faina, o amestecam cu praful de copt și apoi o incorporam în amestecul de mai sus.
Separat tăiem zucchini ul în rondele subțiri de circa 5-6 mm.
Asamblare
Captusim o forma de chec cu hârtie de copt peste care punem câteva felii subțiri de unt.
Așezăm un rand de rondele de zucchini, urmat de un strat de șuncă și apoi unul de cașcaval. Presarăm pătrunjel verde tăiat mărunt.
Turnam jumătate din cantitatea de aluat peste straturile de mai sus iar apoi continuam cu încă un strat de zucchini, altul de șuncă urmat de stratul de cașcaval și pătrunjel verde.
Turnam și restul de aluat în tava, peste straturi,nivelam și dam la cuptor la 180 grade timp de circa 40-45 min pana când checul nostru sărat este frumos rumenit și bine gătit.
Scoatem tava din cuptor, lăsăm checul sa se raceasca după care îl scoatem din tava și îl feliem. Eu am preferat varianta de a l taia pe jumătate, pe orizontala, apoi am tăiat sub forma de cuburi.
Pofta bună!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu