Aceste brioșe sunt alegerea potrivita pentru micul dejun, pentru pachețelul la școală/serviciu sau drept aperitiv la o masa în familie sau alături de prieteni.
Ingrediente
200 g faina
200 ml lapte
3 oua
200 g cascaval ras
80 ml ulei
2 linguri iaurt gras
12 cuburi de telemea
1 lingurita praf de copt
pătrunjel verde
sare
piper
Mod de preparare
Batem ouăle cu un praf de sare.
Adaugam pe rand laptele, cașcavalul, iaurtul, uleiul și amestecam.
Cernem faina, o amestecam cu praful de copt și o incorporam în amestecul de mai sus.
Condimentam, după gust, cu sare și piper.
Tapetam forma de brioșe cu hârtii pentru brioșe și turnam circa 3/4 aluat.
Tăiem 12 cuburi de telemea și le dam prin pătrunjel tăiat mărunt.
Adaugam câte o bucata de telemea și apoi acoperim cu aluatul ramas.
Preincalzim cuptorul.
Dam la cuptor la 180 grade pentru circa 20-30 min., pana briosele se rumenesc ușor și trec testul scobitorii.
Scoatem tava cu brioșe din cuptor, lăsăm sa se răcorească 5-7 min apoi le scoatem din forma și îndepărtăm hârtia.
Pofta bună!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu