Cheesecake cu crema de mascarpone și dulceață de cirese

 Stiti deja ca pe Raducu îl cheamă și Cristian iar în ziua de Crăciun îl sărbătorim cu șampanie și tort. De data aceasta i am făcut un checskasse cu crema de mascarpone, dulceata de cirese și "nins" cu fulgi de cocos. 

Ingrediente

Pentru blat 

500 g biscuiți digestivi

200 g unt topit

Pentru mousse de mascarpone

500 g mascarpone

300 ml frisca lichida

200 g ciocolata alba

10 g gelatina granule


Mai avem nevoie 

1 borcan de 400 g dulceață de cirese

1 lingură rasa amidon alimentar

coacăze rosii


Pentru decor 

fulgi de nuca de cocos

bomboane Rafaello

coacăze rosii

ace de brad

Mod de preparare  

Blatul

Macinam biscuiții folosind un robot de bucătărie. 

Topim untul, îl lăsăm sa se răcorească după care îl adaugam peste biscuiții macinati și amestecam pentru câteva secunde, la robot. Obținem un amestec cu o consistenta asemănătoare nisipului ud. 

Pregătim un platou pe care v om aranja prăjitură și punem pe el inelul de la tava de tort. 

Punem amestecul de biscuiți și tasam bine(ne putem folosi de pahar cu baza plată). 

Dam tava la rece pana este gata umplutura. 


Mousse de mascarpone

Mai întâi hidratam gelatina. 10 g gelatina granule în circa 100 ml apa rece timp de aproximativ 10 min. Granulele absorb apa și rezulta o masa groasa pe care o v om încălzi ca să devina lichida. *Nu trebuie sa ajungă la fierbere pentru ca gelatina își pierde din proprietăți. 

Mixam mascarponele pana devine cremos. 

Rupem ciocolata în cubulețe și o topim  pe baie de abur. 

*Exclus sa topim ciocolata direct pe foc.

Mai exact procedam în felul urmator:punem un vas cu apa la fiert iar deasupra acestuia asezăm un bol (fie metalic, fie din sticla termorezistenta) fără a atinge apa, în care urmează sa topim ciocolata. 

În vasul metalic rupem ciocolata în cubulețe și amestecam constant pana ce aceasta se topește. Tragem de pe foc și lăsăm la răcorit circa 10 min, amestecând. 

Incorporam ciocolata topita și racita in crema de mascarpone și mixam pana ce crema devine ferma și omogena. Adaugam și frisca rece și mai mixam putin(1-2min).

Adaugam gelatina hidratata și amestecam cu ajutorul unei spatule. 

*Gelatina se hidratează în apa rece (la 10 gr gelatina, circa 100 ml apa) timp de circa 10-15 min. Gelatina absoarbe apa, rezultând o masa groasa, ferma. Înainte de a o incorpora aceasta  trebuie ușor  incalzita,ca să devina lichida. 

Separat amestecam dulceață de cireșe cu amidonul, apoi o punem pe foc și o lăsăm la foc mic pana se îngroașă puțin. 

Lăsăm sa se răcorească apoi zdrobim cireșele cu un mixar vertical. 

Asamblare. 


Scoatem blatul din frigider peste care turnam jumătate din cremă de mascarpone. Deasupra asezăm bobite de coacăze rosii.


Urmează un strat de dulceață și apoi restul de crema alba. 

Dam la rece, la frigider, pana a doua zi, când  ornam cu nuca de cocos, coacăze rosii, bomboane Rafaello, ace de brad și îndepărtăm inelul formei de tort. 


A fost delicios și apreciat. 

Pofta bună! 




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes