Placinta cu iaurt

Hop si eu;))
Cu aceasta reteta particip la provocarea lunii iunie  Traditie si gastronomie romaneasca   http://pofta-buna.com/traditie-si-gastronomie-romaneasca-2/ lansata de Gina Bradea si gazduita
de Sidonia  http://sidyskitchen.blogspot.ro/2015/06/provocarea-traditie-si-gastronomie.html.
Tema lunii sunt placintele asa ca eu m-am gandit la o placinta cu foi super-fragede si cu o umplutura cremoasa, fina, aromata .

Ingrediente
Pentru aluat
450 g faina
180 unt la temperatura camerei
140 g zahar
2 oua
140 g smantana
un plic praf de copt
un praf de sare
Pentru umplutura
1 kg iaurt cu 10%grasime(eu am folosit Pilos)
7 oua
275 g zahar pudra
2 linguri gris
2 pliculete zahar vanilat
1 fiola esenta de rom
un praf de sare
Mai avem nevoie
zahar pentru pudrat
un galbenus pentru uns placinta
ulei pentru uns tava
faina pentru infainat masa de lucru
Mod de preparare
Taiem untul cubulete si mixam.
Adaugam putin cate putin zaharul.
Incorporam ouale unul cate unul.
Adaugam smantana.
Cernem faina si o amestecam cu praful de copt si sarea.
Incorporam putin cate putin faina si framantam.
Trebuie sa rezulte un aluat moale dar nelipicios.
Punem aluatul pe masa infainata si il impartim in 3 bucati.
Cu ajutorul sucitorului intindem 3 foi de aluat.
Umplutura
Scurgem iaurtul de zer iar apoi il amestecam rand pe rand cu ouale,zaharul pudra,zaharul vanilat,esenta de rom,sarea si apoi cu grisul.
Amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn.
Obtinem o umplutura cremoasa si aromata.
Ungem tava(32/22)cu ulei si o tapetam cu hartie de copt.
Asezam o foaie de aluat pe fundul tavii,folosind sucitorul.
Indepartam surplusul de aluat de pe marginile tavii.
Impartim umplutura in doua .
Peste foaia de aluat punem o parte de umplutura si nivelam.
Acoperim cu cea de-a doua foaie de aluat si indepartam surplusul de pe margini.
Turnam restul de umplutura si acoperim ce cea de-a treia foaie de aluat,indepartand surplusul de pe margini.

Dam la cuptorul preincalzit ,la 180 grade timp de aproximativ 50 min.
Cu 10 min inainte de a o scote din cuptor ungem placinta cu un galbenus bine batut.
Cand placinta este frumos rumenita si bine facuta(facem testul scobitorii),o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca in tava.

   Pudram placinta si apoio taiem .

Va invit sa serviti!


Pofta buna!



6 comentarii:

  1. Doamne Medi ...intr-adevar o placinta super frageda si usoara !
    Multumesc frumos de participare, te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
  2. Meducule, m-ai omorat cu placinta asta! Mor de pofta, arata demential! In weekend cred ca ma dau la ea, prea buna e! Muaah!

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata super, sunt sigura ca gustul este pe masura.

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes