Prajitura cu cacao si branza

Imi plac prajiturile care au in compizitie branza.
Am vazut aceasta reteta la deyutzky pe Bucataras.ro,am trecut.o la favorite si nu a trecut mult timp pana ce m.am apucat de "confectionarea" ei.Este pentru a doua oara intr.o saptamana cand o fac si vreau sa va spun ca prima data nu am reusit sa fac poze asa de repede s.a terminat. Acompaniata de o cana de cafea sau chiar de una de ceai este perfecta pentru o dimineata de toamna ca aceasta.
Multumesc Deyu's Deligh's pentru reteta http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-cu-branza-si-cacao-79070.html.

Ingrediente
Pentru blatul de cacao
360 g faina
  • 300 g zahar
  • 9 oua
  • 200 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 50 g cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf cutit de sare
  • 1 fiola esenta de rom
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 125 g iaurt
  • Pentru crema de branza
  • 600 g branza dulce de vaci
  • 6 linguri rase zahar
  • 1 ou
  • 1 lingura cu varf de amidon
  • 1/2 fiola esenta de rom
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru decor
  • zahar pudra
  • Mai avem nevoie
  • unt pentru uns tava
  • Mod de preparare
  • Blatul
  • Separam albusurile de galbenusuri. 
  • Mixam albusurile cu sarea si o lingura de zahar pana cand obtinem o spuma. 
  • Separat mixam galbenusurile cu restul de zahar,pe care il adaugam in ploaie. Cand zaharul este complet topit adaugam laptele si apoi uleiul.
  • Peste compozitia de galbenusuri cernem pe rand faina,praful de copt si cacao
  • Mixam usor(la treapta mica)pana ce incorporam toate ingredientele.
  • La final adaugam spuma de albusuri si amestecam usor cu o spatula de jos in sus.
  • Ungem o tava(eu am folosit o tava de 38/28 cm)cu unt si o captusim cu hartie de copt.
  • Turnam compozitie in tava.
Crema de branza
Scurgem bine branza de vaci....eu am folosit un tifon pe care l-am pus in 2.
Intr-un vas amestecam branza cu oul , zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie.,amidonul si esenta de rom.
Peste blatul de cacao punem din loc in loc cate o lingura din compozitia cu branza.
Preincalzim cuptorul.
Dam la cuptor,la 180 grade timp de aproximativ 25 min.(facem testul scobitorii).
Scoatem prajitura din cuptor si o lasam la racit.
Se pudreaza cu zahar pudra si apoi se feliaza.

Pofta buna!




2 comentarii:

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes