Tarta cu dovlecel, ardei kapia, mozzarella și ton

 Este o tarta fără aluat, simpla și rapida. 

Poate fi servita atât calda cât și rece, este la fel de buna.

Ingrediente pentru o tava cu diametrul de 24 cm

1 dovlecel de mărime medie

1 ardei kapia

4 oua

50 ml ulei

150 g mozarella rasa

125-150 ml lapte

150 g faina

10 g praf de copt

sare și piper proaspat macinate

ton în ulei din conserva

Mai avem nevoie

ulei pentru sotat dovlecelul și ardeiul kapia

Mod de preparare

Tăiem dovlecelul, rondele subțiri.

Ardeiul kapia îl curatam îndepărtând nervurile și semințele apoi îl tăiem fasiute subțiri. 

Feliile de dovlecel înainte de a fi sotate le așezăm pe un prosop de hârtie și le uscam. 

Încingem o tigaie și punem puțin ulei,nu mult.!!! Sa nu uitam... sotam legumele, nu le prăjim!!! 

Sotam legumele pe rand. Eu am sotat mai întâi ardeiul și mai apoi rondelele de dovlecel, dar nu contează ordinea. 

Dupa sortare scoaten legumele pe un șervețel de hârtie. 



Separam gălbenușurile de albusuri. 
Mixam gălbenușurile cu putina sare pana își dublează volumul.
Adaugam în fir subțire uleiul și mixam la viteza minima 2-3 min. 
Adăugăm mozzarella rasa, laptele și amestecam ușor. 
Separat mixam albușurile cu un praf de sare pana obținem o spuma ferma. 
Adaugam spuma peste amestecul de galbenusuri. 
Amestecam faina cu praful de copt și cernem. 
Adăugăm faina cernuta  peste compoziția de mai sus și amestecam.


Trebuie sa obținem un aluat de consistenta unei smantani mai groase dar care curge. Dacă aluatul este prea dens mai putem adauga lapte.
Condimentam, după gust, cu sare și piper.
Adăugăm în compoziție rondelele de  dovlecel și fâșiile de ardei kapia sotate.

Amestecam ușor. 
O tava rotunda, cu diametrul de 24 cm, o captusim cu hârtie de copt și turnam aluatul în ea. Deasupra punem bucăți de ton. 


Dam tarta la cuptorul preîncălzit și coacem la 180 grade timp de 30-40 min. 
Când tarta este frumos rumenita și bine gătită (facem testul scobitorii) scoatem tava din cuptor și o lasam sa se răcească. 

Scoatem tarta din tava și o putem felia și mai apoi servi! 


Sper sa va placa și dacă, da, va doresc Pofta bună! 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes