Ceafa de porc în sos de roșii, la cuptor

Este cineva căruia sa nu i place ceafa de porc? După mine, ceafa de porc este regină  grătarului dar merge la fel de bine și preparata la cuptor. 

Preparata la cuptor, carnea se fragezeste iar o parte din grasime se topește, rezultând un sos exreaordinar de gustos. Alături de sosul de roșii v om manca cea mai gustoasa friptura. Și nu uitați... merge acompaniata de un pahar cu vin🍷! 

Ingrediente

4 felii ceafa de porc

1 ramura rozmarin

câteva boabe de piper

2-3 foi de dafin

250 ml suc de rosii

boia de ardei dulce/iute

1 lingura pătrunjel uscat

Mod de preparare

Carnea se condimentează cu sare și piper. 

Așezăm bucățile de carne într o tava în care punem boabe de piper, frunze de dafin, rozmarin și o cana cu apa călduță. 


Acoperim tava cu  hârtie de aluminiu și dam la cuptor la 200 grade pentru 30 min.
Scoatem folia și adăugăm boiaua de ardei și sucul de roșii.
Scădem temperatura la 170 și ținem circa 15 min.
Scoatem tava din cuptor, presaram cu pătrunjel uscat și putem servi. 

Servim calda alături de o garnitura sau salata!


Pofta mare! 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes