Papricaș cu carne de porc și găluște din faina

Nu mai făcusem de foarte mult timp. 

Fie ca folosim carne de porc, vita sau pui rețeta este identica, diferența fiind doar timpul de gătire. 

Ingrediente 

500 g pulpă de porc

2-3 cepe

1 ardei  kapia

2 linguri ulei de floarea soarelui

1/2 linguriță boia dulce

1/2 linguriță boia iute

500 ml suc gros de rosii(eu am din cel făcut în casa) 

1 legătură pătrunjel verde

2-3foi de dafin

2 linguri pasta de gogosari

sare

piper

Pentru galuste

2 oua

6 linguri rase de faina

un praf de sare

1 lingura apa rece

Mod de preparare

Carnea o tăiem cubulețe și o condimentam cu sare și piper. 

Ceapa o curatam și o tăiem mărunt. Ardeiul îl curatam și îl tăiem cubulețe. 

Încingem uleiul. Rumenim  carnea pe toate părțile și apoi o scoatem pe o farfurie. 

In uleiul în care am rumenit carnea punem ceapa si ardeiul kapia. 

Lasăm la călit circa 4-5min, pana ce ceapa devine transparenta iar ardeiul se înmoaie. 

Adăugăm peste ceapa și ardeiul călite, carnea rumenita și apoi boiaua. Amestecam și stingem cu apa(cat sa cuprindă carnea). Adăugăm și pasta de gogoșari și frunzele de dafin.

Acoperim cu un capac și lasam sa fiarbă la foc domol. Când carnea este pe jumătate fiarta adăugăm sucul de roșii și lăsăm  pana când carnea este bine făcută, este frageda(intra ușor furculița în ea). 

#Timpul de gătire al cărnii este de aproximativ  1-1,20 ora. 

Pentru galuste:batem ușor cu ajutorul unei furculițe ouăle împreună cu un praf de sare. Adăugăm treptat faina. Aluatul obținut este unul mai gros decât cel de clătite. 

În momentul în care adăugăm galustele in papricas, sosul acestuia trebuie sa fie destul de lichid. Dacă nu este suficient sos mai adăugăm o cana cu apa și lăsăm să mai dea 2-3 clocote. 

Inmuiem în sosul papricașului o linguriță, după care luam cu marginea acesteia porții mici de aluat pe care le adăugăm în sos. 

După ce am adăugat tot aluatul în sos, potrivim de sare și piper, acoperim vasul cu un capac și lăsăm la fiert circa 15 min. 

Stingem focul, aromatizam cu pătrunjel verde tăiat mărunt și servim cu mamaliguta.


Pofta buna! 




  •  

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes