Rulouri cu carne tocata

 De ceva vreme le aveam în plan, îmi era pofta de aceaste rulouri cu carne. 

Aceste rulouri sunt pe cât de gustoase pe atât de sățioase. 

Pot fi servite atât calde cât și reci. 

Preparate din carne de porc, legume, la care adăugăm niște vin alb și câteva linguri cu bulion, aceste rulouri pot fi servite drept gustare, sau ca fel principal, sau alături de o salata. 

Ingrediente

1 pachet foi de placinta

1 kg carne porc(750 g pulpa/250g fleica) 

1 morcov 

2 cepe

1 ardei gras rosu

1 legătură patrunjel

2 +1oua

2 linguri cu bulion

100 ml vin alb

200 ml supa de legume

2-3 linguri ulei de masline

sare, piper

Mai avem nevoie

unt pentru uns foile

1 ou pentru uns foile

semințe de floarea soarelui

Mod de preparare

Curatam ceapa și o tăiem mărunt. 

Curatam morcovul și îl dam prin răzătoarea mare. 

Curatam ardeiul gras și îl tăiem cubulețe. 

Punem uleiul de măsline într o tigaie la încins și adăugăm ceapa și morcovul la călit.

Lăsăm circa 5 min după care adăugăm ardeiul gras și lăsăm încă 5-7 min la înăbușit. 

Adăugăm carnea tocata și odată cu ea vinul și supa de legume.Condimentam cu sare și piper după gust. 

 Amestecam. 

*În locul supei de legume se poate folosi supa de carne sau chiar apa. 

Lăsăm la foc potrivit pana carnea este bine făcută,avand grija sa amestecam din când în când. 

*În cazul în care lichidul scade iar carnea nu este gătită mai putem adaugă supa/apa. 

Adăugăm bulionul, amestecam și mai lăsăm pe foc circa 5 min. 

Tragem tigaia de pe foc, lăsăm carnea sa se răcorească. 

Batem cele 2 oua și le adăugăm peste amestecul de carne. 

Tăiem mărunt pătrunjelul și l adăugăm peste amestecul de carne. 

Amestecam. 

Trecem la asamblare. 

Topim untul. 

Ungem doua foi de placinta cu unt cu ajutorul unei pensule. Așezăm cele doua foi una peste alta și încă una deasupra pe care o ungem cu ou bătut. 

Taiem foile în doua pe verticala. 

Așezăm carnea ca în foto de mai jos. 

Deci, punem carne pe foile de aluat, o nivelam astfel încât sa lăsăm libere cele 4 margini ale acestuia. 

Pliem către interior aluatul din laterale și apoi începem sa rulam. 

Procedam identic pana când terminam compoziția de carne. 



Batem un ou și cu ajutorul unei pensule ungem toate rulourile. Presarăm miez semințe de floarea soarelui. 
Așezăm rulourile într o tava căptușit cu hârtie de copt. 

Dam la cuptor și coacem circa 15-20 min pana ce rulourile sunt frumos rumenite. 
Irezistibile aceste rulouri! 

Poftă bună! 

1 comentarii:

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes