Supa de roșii cu legume și taitei

Aceasta supa este ideala vara dar la fel de mult îmi place și iarna. Este o supa ușoară, gustoasa, parfumata și hidratanta. 

Se poate servi atât calda cât și rece. Mie una îmi plac atât supele cât și ciorbele fierbinți, fie iarna fie vara. 

Asta vara am pus pentru iarna rosii la borcan în suc propriu. Este o conserva pe care noi o folosim la ciorbe, la supe, la tocănițe, pentru diverse sosuri. Nu prea cumpărăm din comerț suc/sos de roșii. Borcanele cu roșii în suc propriu ne ajung de la un an la altul. Punem în borcane de 800 sau 400ml.Nu am scris rețetă, cu toate ca facem aceasta conserva de ani de zile. La aceasta supa am folosit, bineinteles, cum altfel, sucul acestor rosii. Este absolut delicios. Este un sos gros, parfumat și tare gustos. 

Din 2 borcane de 800 ml  rezulta circa 1000 ml suc. 

Ingrediente

1 l suc de rosii

2 linguri ulei de masline

1 dovlecel

2 morcovi

1 ardei kapia

1 pastarnac

câteva frunze de telina

1 lingura pătrunjel uscat 

1 legătură marar

sare

piper

Mod de preparare

Ne ocupam de legume. Le curatam, le spălăm și apoi le tăiem bucăți potrivite.

Punem într o oala  morcovul și  pastarnacul, adaugam apa calduta(cât sa cuprindă legumele) și o priza de sare.

Dam la foc potrivit, sub capac, și lasam circa 10 min. după care adaugam ardeiul kapia și dovlecelul. Dacă mai este nevoie mai putem adaugă apa.

In timp ce legumele fierb ne ocupam de sucul de roșii. 

Punem roșiile în suc propriu din cele 2 borcane în blender pentru măcinare apoi dam printr o strecurătoare pentru separarea cojilor și semințelor de suc. 





 Când legumele din supa sunt complet gătite  le scoatem, le lasam sa se racoreasca și apoi le blendam.
Dam legumele gătite prin strecurătoare și obținem  o pasta fina. 

Legumele blendate și sucul de roșii se adaugă în oala în care au fiert legumele. În oala mai adaugam uleiul și frunzele de telina tocate mărunt. Condimentam supa cu sare și piper proaspăt măcinate și lăsăm să dea în câteva clocote. 

Separat fierbem in apa cu sare tăiețeii conform instrucțiunilor de pe pachet. 

Strecuram tăiețeii și ii adaugam în oala cu supa. Lăsăm să dea în câteva clocote și apoi stingem focul. 

Aromatizam cu frunze de pătrunjel. 



Pofta buna! 




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes