Carnati afumati

Ingrediente
carne de porc (2/3 carne macra si 1/3 carne grasa)
usturoi(1 capatana/kg de carne)
piper macinat(1/2 lingurita/kg de carne)
sare(circa 30 g/kg de carne)
1 ardei iute uscat dupa gustul fiecaruia (daca doriti sa fie mai picanti carnatii)
1 lingurita rasa /kg boia de ardei dulce/iute (dupa preferinta)
apa sau zeama de carne
mate subtiri

Mod de preparare
Se toaca carnea,se piseaza usturoiul,se taie marunt ardeiul iute.
Se face urmatorul amestec:carne ,usturoi,sare,piper,boia de ardei si ardei iute.Se framanta bine pentru o omogenizare uniforma . Se adauga apa sau zeama de carne dand astfel amestecului o consistenta pastoasa.Cu aceasta compozitie se umplu matele.Se foloseste masina de tocat carne la care se monteaza tubul pentru carnati pe care se rulesza matul care urmeaza a fi umplut.Dupa ce matele au fost umplute , carnatii astfel formati se lasa la scurs cateva zile sa se usuce(eu i-am lasat 2 zile) si apoi i-am afumat la fum de rumegus din stejarAu iesit deliciosi.
Se pot consuma prajiti, fripti alaturi de o garnitura sau la diverse mancaruri.

Pofta buna!

6 comentarii:

  1. pana acum vreo cativa ani faceau si ai mei carnati de casa,dar nu mai fac...da' ouale nu-s?

    RăspundețiȘtergere
  2. Un 2011 incarcat de realizari si bucurii! La multi ani! va imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  3. vai cat de buni sunt!astia facuti acasa sunt cei mai buni!

    RăspundețiȘtergere
  4. Miti, sunt asa de buni ca noi am mai vrea sa repetam ...hihihi.

    RăspundețiȘtergere
  5. Fleur, ma bucura tare mult vizita ta si cuvintele tale.Iti multumesc si iti doresc un an nou bun si frumos!Pup!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes