Nu-i asa ca parca va este pofta de niste ardei umpluti?....................ei bine , sa stiti ca si mie imi este.
1 kg carne de porc
12-14 ardei grasi
2 cepe
o mana de orez
3-4 rosii
30 g amidon alimentar
ulei
cimbru
o legatura patrunjel
sare,piper
Mod de preparare
12-14 ardei grasi
2 cepe
o mana de orez
3-4 rosii
30 g amidon alimentar
ulei
cimbru
o legatura patrunjel
sare,piper
Mod de preparare
Se toaca carnea si odata cu ea si ceapa.Se prepara apoi amestecul cu care vom umple ardeii:carnea tocata se amesteca cu orezul bine spalat,cimbrul,2-3 linguri de apa rece,jumatate din legatura de patrunjel si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Se amesteca bine.
Separat se taie un capac in jurul coditei ardeilor si se curata de seminte.Se spala si apoi fiecare ardei in parte se umple cu compozitia de mai sus.Acoperim cu capacelul taiat.Asezam ardeii umpluti intr-o cratita in care am pus putin ulei si acoperim cu apa.Dam la cuptor iar intre timp preparam sosul pe care il vom turna peste ardei astfel:decojim rosiile , le dam prin razatoare , amestecam cu amidonul dizolvat in 50 ml apa si potrivim de sare.Cand ardeii sunt pe jumatate facuti turnam sosul si lasam la cuptor pana ce acestia se rumenesc frumos si sunt gata facuti.
Asezonam cu patrunjel verde taiat fin si servim ca atare sau cu smantana.
Separat se taie un capac in jurul coditei ardeilor si se curata de seminte.Se spala si apoi fiecare ardei in parte se umple cu compozitia de mai sus.Acoperim cu capacelul taiat.Asezam ardeii umpluti intr-o cratita in care am pus putin ulei si acoperim cu apa.Dam la cuptor iar intre timp preparam sosul pe care il vom turna peste ardei astfel:decojim rosiile , le dam prin razatoare , amestecam cu amidonul dizolvat in 50 ml apa si potrivim de sare.Cand ardeii sunt pe jumatate facuti turnam sosul si lasam la cuptor pana ce acestia se rumenesc frumos si sunt gata facuti.
Asezonam cu patrunjel verde taiat fin si servim ca atare sau cu smantana.
Ce bunatate ai facut tu aici!
RăspundețiȘtergereChiar azi ma gandeam ca n-am mai facut demult niste sarmale sau ardei umpluti.
Super prezentare, daca sant asa de gustosi ca in prezantare, vreu si eu...
RăspundețiȘtergeremedi la tine bate vant de vara !!!!mi-e dor si ardi umpluti si de vara.poate vine totusi primavara!
RăspundețiȘtergereHA,HA,HAAAA,,,TI-AM FACUT POFTA,,,,,SI TU MIE CU CHECUL SARAT,ASA CA ASTAZI AM PRESTATA SI EU UNUL,,,,,,DELICIOASE MANCARURI,,,PUPP SI WEEKEND FRUMOS!!!
RăspundețiȘtergereMiha, imi plac si sarmalele si ardeii .Pana faci tu te rog sa te servesti de la mine.Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc,Miodrag!Te rog sa te servesti, sunt foarte buni.
RăspundețiȘtergerePansy, astept si eu primavara.Pup!
RăspundețiȘtergerePuuuuuuuuuuup si zile frumoase la sfarsit de saptamana Mirela!
RăspundețiȘtergereM-am delectat cu checul tau, tare bun.