Hmm............mi-am adus aminte de macaroanele cu branza pe care mama le facea cand eram copila.................sarata sau dulci.....daca le facea dulci atunci adauga si o mana de nuci .......mmm.........cat de bune erau......dar facea si cu branza sarata,dupa o reteta simpla..................fierbea macaroanele,le lasa la scurs apoi le amesteca cu branza sarata sfaramata cu furculita.............simple dar atat de bune............de fapt tot ce face mama este bun, nu-i asa?
Eu am facut insa o budinca cu branza sarata..............imi place tare mult si le place si parintilor mei...........pe George il scot din calcul pentru ca dupa cum bine stiti el nu mananca nici branza,nici smantana, nici lapte................adica nimic ce este alb
Este de preferat sa folosim o telemea mai grasa ,asa ca eu am optat pentru cea de oaie.
Eu am facut insa o budinca cu branza sarata..............imi place tare mult si le place si parintilor mei...........pe George il scot din calcul pentru ca dupa cum bine stiti el nu mananca nici branza,nici smantana, nici lapte................adica nimic ce este alb
Este de preferat sa folosim o telemea mai grasa ,asa ca eu am optat pentru cea de oaie.
Ingrediente
500 g penne
500 g penne
600 g telemea de oaie
5 oua.
100 g smantana
100 g smantana
100 ml lapte
unt
parmezan ras
piper macinat
unt
parmezan ras
piper macinat
Mod de preparare
Fierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.In timp ce pastele fierb sfaramam branza cu ajutorul unei furculite(sau o dam prin razatoare) -dar mie imi place mai mult sfaramata cu furculita . Amestecam branza astfel sfaramata cu ouale(4),smantana si laptele.Condimentam cu piper dupa gust.Eu nu am mai adaugat sare deoarece branza era suficient de sarata si nu a fost cazul.Dupa ce pastele au fiert ,le trecem printr-un jet de apa rece si apoi le lasam la scurs.Cand sunt bine scurse adaugam amestecul de mai sus peste ele.Amestecam bine.
Ungem un vas cu unt si turnam compozitia in el.Radem parmezanul, il amestecam cu un ou si turnam deasupra.Dam la cuptor si lasam(circa 45 min) pana cand budinca este bine facuta si capata o crusta aurie.
Se poate servi atat calda cat si rece.
Fierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.In timp ce pastele fierb sfaramam branza cu ajutorul unei furculite(sau o dam prin razatoare) -dar mie imi place mai mult sfaramata cu furculita . Amestecam branza astfel sfaramata cu ouale(4),smantana si laptele.Condimentam cu piper dupa gust.Eu nu am mai adaugat sare deoarece branza era suficient de sarata si nu a fost cazul.Dupa ce pastele au fiert ,le trecem printr-un jet de apa rece si apoi le lasam la scurs.Cand sunt bine scurse adaugam amestecul de mai sus peste ele.Amestecam bine.
Ungem un vas cu unt si turnam compozitia in el.Radem parmezanul, il amestecam cu un ou si turnam deasupra.Dam la cuptor si lasam(circa 45 min) pana cand budinca este bine facuta si capata o crusta aurie.
Se poate servi atat calda cat si rece.
Arata minunat,despre gust nu mai spun!
RăspundețiȘtergerePup!
Multumesc,Dia!
ȘtergerePup si eu!
Farfuria poti sa mi-o trimiti acasa lasa si bucata aceea pe ea ca mi-e tare pofta :)))
RăspundețiȘtergereBudincile de paste imi plac grozav de mult! Arata minunat Medi draga!
RăspundețiȘtergereSi mie imi plac,Paula!
ȘtergereMultumesc si seara minunata!
Delicosssssssssssssss si eu mai fac si Ali zice iar paste ???:)
RăspundețiȘtergereHahaha............nici lui George nu ii plac.
ȘtergerePup!
Mandala, vrei sa facem schimb.?......eu dau budinca si tu dai macarons,ce zici?.......................hihihi.
RăspundețiȘtergereSeara frumoasa sa ai!
Tare bune mai sunt!! Si mama ne facea si d-alea dulci si d-alea sarate... iar pe cele sarate le ador si acum :)
RăspundețiȘtergerePana una-alta ma servesc cu o portie de la tine!
Pupici
Te rog sa te servesti Simona,esti invitata mea!
ȘtergerePupici si tie,scumpa!