E cineva caruia nu-i plac eclerele?..........eu cred ca NU!...............si spun asta cu fermitate pentru ca la acest tip de dulce poti jongla atat cu umplutura cat si cu glazura dupa bunul plac al fiecaruia.Eu una nu ma dau in vant dupa crema de vanilie ,asta nu inseamna insa ca asi refuza vreodata un ecler cu o astfel de crema.
Pentru coji
250 ml apa
100 g unt/margarina
3 oua
125 g faina
sare
Pentru crema
400 ml lapte
2 oua
3 linguri amidon
5 linguri zahar
esenta vanilie
coaja rasa de la o lamaie
3 linguri unt
Pentru glazura
topping de caramel
granule de ness
Mod de preparare
Prepararea cojilor
Intr-un vas punem apa ,sarea si untul, dam la foc si tinem pana in momentul in care se topeste untul.Luam vasul de pe foc ,adaugam faina(toata odata) si amestecam bine pana se incorporeaza.Lasam sa se racoreasca cateva minute si apoi adaugam ouale,unul cate unul si amestecam bine cu ajutorul telului pentru o buna omogenizare.
Tapetam cu hartie de copt o tava si cu ajutorul unui sprit "desenam" niste bastonase .Dam la cuptor si lasam sa se rumeneasca usor.In primele 10 min coacem la foc iute apoi mai lasam circa 10 min la foc moderat..Trebuie spus ca in primele minute nu trebuie sa deschidem usa cuptorului deoarece putem avea surpriza sa se lase.
Scoatem cojile din cuptor ,le rasturnam pe un blat si le lasam sa se raceasca bine apoi le taiem in doua pe orizontala.
Prepararea cremei
Dizolvam amidonul in 2-3 linguri de apa rece apoi il adaugam peste laptele rece.Adaugam ouale si zaharul si dam la foc mic avand grija sa amestecam incontinuu astfel incat sa nu se lipeasca.Lasam sa dea in cateva clocote apoi tragem de pe foc si adaugam untul,coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie.Amestecam pentru o buna incorporare si lasam sa se raceasca.
Umplem jumatate din cojile de minieclere cu crema de mai sus ,adaugam boabe de struguri si apoi lipim cu o alta coaja de miniecler.
Dupa ce toate minieclerele sunt umplute si lipite ornam cu un topping de caramel peste care presaram nes.
Pofta buna!
sare
Pentru crema
400 ml lapte
2 oua
3 linguri amidon
5 linguri zahar
esenta vanilie
coaja rasa de la o lamaie
3 linguri unt
Pentru glazura
topping de caramel
granule de ness
Mod de preparare
Prepararea cojilor
Intr-un vas punem apa ,sarea si untul, dam la foc si tinem pana in momentul in care se topeste untul.Luam vasul de pe foc ,adaugam faina(toata odata) si amestecam bine pana se incorporeaza.Lasam sa se racoreasca cateva minute si apoi adaugam ouale,unul cate unul si amestecam bine cu ajutorul telului pentru o buna omogenizare.
Tapetam cu hartie de copt o tava si cu ajutorul unui sprit "desenam" niste bastonase .Dam la cuptor si lasam sa se rumeneasca usor.In primele 10 min coacem la foc iute apoi mai lasam circa 10 min la foc moderat..Trebuie spus ca in primele minute nu trebuie sa deschidem usa cuptorului deoarece putem avea surpriza sa se lase.
Scoatem cojile din cuptor ,le rasturnam pe un blat si le lasam sa se raceasca bine apoi le taiem in doua pe orizontala.
Prepararea cremei
Dizolvam amidonul in 2-3 linguri de apa rece apoi il adaugam peste laptele rece.Adaugam ouale si zaharul si dam la foc mic avand grija sa amestecam incontinuu astfel incat sa nu se lipeasca.Lasam sa dea in cateva clocote apoi tragem de pe foc si adaugam untul,coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie.Amestecam pentru o buna incorporare si lasam sa se raceasca.
Umplem jumatate din cojile de minieclere cu crema de mai sus ,adaugam boabe de struguri si apoi lipim cu o alta coaja de miniecler.
Dupa ce toate minieclerele sunt umplute si lipite ornam cu un topping de caramel peste care presaram nes.
Pofta buna!
Tinand cont ca sunt printre preferatele mele fii sigura ca vin sa le degust...Seara frumoasa!
RăspundețiȘtergereSeara frumoasa si tie Rocs!........si mie imi plac tare mult.
ȘtergereMmm, delicioase!!!Preferatele mele!Pupici!
RăspundețiȘtergerePupici dau si eu tie ,Licuta!
ȘtergereDe mult imi era pofta de eclere,acum stiu unde gasesc!!yamiiiii!!!pupp!
RăspundețiȘtergerePai, te astept Mirela !
ȘtergerePup!
mai intrebi? Mie imi plac grozav de mult! Pupici
RăspundețiȘtergereBine ,Paula atunci te astept si pe tine draga mea!Pup!
ȘtergereMai.. sa stii ca-mi plac eclerele, desi spre rusinea mea n-am facut niciodata :( Ar cam trebui sa ma apuc de treaba, nu?! :))
RăspundețiȘtergereDar, cum tu esti atat de draguta cum te stiu, cu siguranta imi vei oferi unul sa-mi fac pofta!
Pupici dulci
Simona si la mine a fost un inceput aceste eclere dar cu siguranta merita repetate.Pana te hotarasti sa treci sa le "confectionezi" te voi servi cu mare drag!
Ștergerece buuune! trebuie neaparat sa mai fac si eu eclere!
RăspundețiȘtergereDiana,pup si seara buna!
ȘtergereCat de bine arata!!!YUMMY
RăspundețiȘtergereMultumesc,Haplea!
Ștergere