Am vazut,mi-a placut si am trecut sa "confectionez".
2 dovlecei potriviti
500g carne de porc
3-4 fire ceapa verde
1 legatura marar
1 ou
sare
piper macinat
Mai avem nevoie
ulei pentru prajit
faina
2 oua mici
Mod de preparare
Trecem carnea prin masina de tocat.
Taiem dovleceii in rondele de circa 1 cm inaltime.
Indepartam,folosind un cutit,miezul dovleceilor.
Incorporam oul,adaugam sare si piper dupa gust si amestecam bine.
Formam bilute din carnea tocata si umplem fiecare rondea.
Apasam usor cu palma pentru aplatizare.
Dam rand pe rand fiecare rondea de dovlecel umpluta prin faina.
Scuturam pentru a indeparta surplusul de faina sI dam apoi prin ou batut .
Incingem bine ulei intr.o cratita si prajim rondelele de dovlecei.
Cand sunt gata facute si rumene scoatem rondelele de dovlecel pe un prosop absorbant.
Se pot servi atat calde cat si reci acompaniate de mujdei de usturoi sau iaurt rece.
Pofta buna!
.
Îmi plac și mie. O să fac și eu duminică.
RăspundețiȘtergereAi facut,Mari?
ȘtergereArata minunat,Medi!
RăspundețiȘtergereEu,inca n-am facut.Uitasem de reteta asta.Bine ca mi-ai reamintit-o!
Cami,te intreb si pe tine daca ai facut.
ȘtergereMeducule, astea sunt dementiale! Biig like! te pupacesc si fur si cateva rondele! :)))))
RăspundețiȘtergereMultumesc,multumesc!
ȘtergereSi eu te pupacesc si te las sa furi cate rondele vrei...hihihi.
Doamne cum arata !Si ce gustoase tre'sa fie...
RăspundețiȘtergereAm vazut si eu reteta, dar....am uitat de ea, insa tu mi-ai reamintit-o !
Foarte bune,Sidonia!
ȘtergereMedi,hai ca fac si eu ca tine:vazut,placut,trecem la treaba!!
RăspundețiȘtergereO idee minunata!!
Sa inteleg ca ai facut,Lulu?
Ștergere