Negresa cu unt de arahide

O negresa imbunatatita.
Nu pot spune ca untul de arahide este prietenul meu.
Nu cred ca vreodata am sa.l mananc ca atare dar pot sa va spun ca in prajituri este de.a dreptul divin......cel putin asa mi se pare mie.

Ingrediente
140 g faina
220 g unt
6 oua
200 g ciocolata neagra
35 g cacao
250 g zahar brun
1 plic praf de copt
1 varf cutit sare
1 varf cutit bicarbonat
1 fiola esenta de migdale
3 plicuri zahar vanilat
150 g nuci macinate
Crema de unt 
55 g unt
200 g unt de arahide
60 g zahar
Mai avem nevoie
faina pentru tapetat forma
zahar pudra pentru pudrat
miez de nuca pentru decorat prajitura
Mod de preparare
Intr-o craticioara punem la foc mic(sau pe bain marie) untul taiat cubulete si ciocolata rupta in bucati.
Cand ambele sunt topite adaugam zaharul si mai lasam circa 1-2 min pe foc,pana cand si acesta se topeste.
Tragem de pe foc si lasam la racit circa 5-6 min.
#Acest amestec trebuie sa fie usor caldut.
Adaugam ouale rand pe rand si amestecam.
Separat amestecam faina cu praful de copt ,cu bicarbonatul ,cacao si sarea si le cernem.
Adaugam acest amestec peste compozitia de ciocolata si amestecam.
Adaugam nucile macinate si esenta de migdale si amestecam.
Amestecul rezultat il turnam intr-o forma de copt 28/20,tapetata cu faina.
Nivelam.
Preparare crema de unt
Intr-o craticioara punem untul taiat cubulete si il topim pe foc,la foc mic.
Tragem de pe foc si lasam untul sa se raceasca.
Cand acesta s.a racit adaugam untul de arahide si zaharul si mixam pana obtinem o crema fina.
Luam din crema de unt astfel obtinuta cate o lingura  si punem din loc in loc peste compozitia din tava.Cu ajutorul unei furculite intindem crema de unt ca in imaginea de mai jos.
Preincalzim cuptorul.
Dam la cuptor,la foc moderat ,pentru circa 30-40 min.
Inainte de a scoate prajitura din cuptor,pentru a ne convinge ca acesta este bine facuta,facem testul scobitorii.
Scoatem din cuptor tava cu prajitura si o lasam pentru a se raci .
O scoatem din tava,o pudram cu zahar pudra si asezam deasupra fiecarei bucate cate un miez de nuca.

Pofta buna!


2 comentarii:

  1. Yummy, Medi, ce prajitura buna ai facut! Si eu folosesc untul de arahide la prajituri, mai mult in post ce-i drept si imi place.

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes