Ciorba de cartofi acrita cu zeama de varza

Foarte mult imi place aceasta ciorbica mai ales iarna.
Ingrediente
4-5 cartofi
2 morcovi
1 ceapa

un sfert de telina
o cana suc de
rosii
750 ml zeama de varza
(cantitatea de zeama de varza nu este batuta in cuie.........fiecare potriveste gustul de acru dupa preferinte)
putin ulei
o legatura leusean
smantana(optional)

sare
Mod de preparare
Se curata cartofii si se taie cubulete.Zarzavatul se spala si se taie ca pentru ciorba.Se pune intr-o oala zarzavatul ,se adauga apa cat sa depaseasca zarzavatul si se da in cateva clocote .Se adauga apoi cartofii, putin ulei,se sareaza( nu foarte mult pentru ca vine si zeama de varza cu aportul ei de sare) si se lasa la fiert.

8 comentarii:

  1. intr-adevar ! o bunatate.si mie imi place iarna sa acresc ciorbele cu zeama de varza.

    medi dezactiveaza-ti cuvintele de contril,ca sunt enervante rau,iar de folosit nu folosesc la nimica.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pansy, si mie imi plac ciorbele acrite cu zeama de varza .............au un gust bun.
    Multumesc de atentionare......si Cami ma atentionase.............gata am dezactivat.

    RăspundețiȘtergere
  3. buna rau "ciorbina" asa o numeste fiica mea, Ale,.....imi place si mie nu mai ca aici zeama de varza se gaseste mai greu...o seara buna

    RăspundețiȘtergere
  4. Ha,ha,ha.imi place cum spune....ciorbina.....ce frumos stalcesc copii cuvintele.
    Te pup si te mai astept!

    RăspundețiȘtergere
  5. salut! sunt noua pe-aici si mai caut din cand in cand cate ceva nou pentru mine. Astazi vreau sa gatesc ciorba aceasta ,dar cred ca ai uitat sa spui ca se pune si ulei, pt ca in foto se vede putina grasime deasupra, asa ca am dedus ca se pune si ulei! Oricum reteta e super usoara si tot din foto m-i se pare si f buna. vedem ce-mi iese!

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna!
    Daaaaaaaaaaaa, ai perfecta dreptate........am adaugat si un pic de ulei dar am uitat sa mentionez.Multumesc pentru atentionare, voi rectifica.
    Intradevar este o reteta foarte simpla dar care mie imi place tare mult .O "confectionez" in special iarna cand am zeama de varza dar este buna acrita si cu bors sau lamaie.
    Ma bucura vizita ta si te mai astept cu drag!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes