Foarte buni pentru aceasta perioada a anului...........si nu numai!!!!!
Ingrediente
4-5 dovlecei tineri
1 ceapa uscata
2-3 firede ceapa verde
2 ardei grasi
150 g kaizer
150 g cascaval
150 g branza de oaie
2 oua
1 legatura de patrunjel
ulei de masline
Mod de preparare
Dovleceii se taie pe lungimea lor.Se scobesc(continutul lor nu se arunca, il vom folosi la amestecul pentru umplutura.)Se pun intr-un vas cu apa si sare si se dau in cateva clocote apoi se scot din apa cu ajutorul unei palete si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.
2-3 firede ceapa verde
2 ardei grasi
150 g kaizer
150 g cascaval
150 g branza de oaie
2 oua
1 legatura de patrunjel
ulei de masline
Mod de preparare
Dovleceii se taie pe lungimea lor.Se scobesc(continutul lor nu se arunca, il vom folosi la amestecul pentru umplutura.)Se pun intr-un vas cu apa si sare si se dau in cateva clocote apoi se scot din apa cu ajutorul unei palete si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.
Separat, intr-o tigaie se soteaza ceapa taiata marunt, continutul dovleceilor dat prin razatoare si ardeiul taiat cubulete.Se adauga si kaizerul taiat cubulete.La sfarsit se adauga si patrunjelul taiat marunt si se amesteca bine.
Cu aceasta compozitie se umple fiecare jumatate de dovlecel pe care l-am stropit in prealabil cu putin ulei de masline.
Intre timp se bat ouale bine si se amesteca cu cascavalul si branza rase prin razatoare.Cand dovleceii sunt aproape gata facuti se toarna peste ei acest amestec .
Se lasa la cuptor pana cand prind o crusta si sunt bine rumeniti.
Se servesc calzi!
Pofta buna!
Se da la cuptor.
Intre timp se bat ouale bine si se amesteca cu cascavalul si branza rase prin razatoare.Cand dovleceii sunt aproape gata facuti se toarna peste ei acest amestec .
Se lasa la cuptor pana cand prind o crusta si sunt bine rumeniti.
Se servesc calzi!
Pofta buna!
Ce mult imi plac! Asta vara am luat si pe tren!
RăspundețiȘtergereMmm...ce apetisanti!
RăspundețiȘtergerece bine arata.....foarte bun...puici
RăspundețiȘtergerefoarte buni sunt !si eu fac vara dovlecei si vinete umplute in felul asta si gratinate.
RăspundețiȘtergereMedi, m-ai dat gata, asa bine arata dovleceii!!
RăspundețiȘtergereGDC, nu asa ca sunt minunati?Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc,Daniela!
RăspundețiȘtergereAlialexa, pupici si tie.
RăspundețiȘtergerePansy, merita sa profitam de aceste legume acuma vara.............sunt tare bune.Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc,Alexandrina!Ma bucur ca iti plac.Pup!
RăspundețiȘtergeremmmm...ce bine arata, imi lasa apa-n gura...minunati
RăspundețiȘtergereDiana, hai la o portie............pup!
RăspundețiȘtergereArata superb si sunt foarte gustosi, sunt convinsa. Eu sunt fan legume si ii folosesc foarte des. Pot sa adaptez si eu reteta aceasta la dieta mea, pentru ca mi-ai facut pofta? Pleaaaase! Bafta la concurs, Medi!
RăspundețiȘtergereElena, ma bucur tare mult ca iti place ....cum sa nu cu mare placere.
RăspundețiȘtergereSi tit bafta la concurs!
Gata am votat, sper sa castigi! Bafta!
RăspundețiȘtergereMultumesc,Naina!
RăspundețiȘtergereFoarte apetisanti sunt, tb sa-i fac si eu! Te-am votat, Medi!
RăspundețiȘtergere