Varza noua cu afumatura in vas roman

Ingrediente
2 verze proaspete
750 g afumatura
1 ceapa (eu am avut ceapa rosie)
2-3 fire de ceapa verde
1 legatura de marar
o cana suc de rosii
boia
foi de dafin
piper boabe
sare,piper
ulei
Mod de preparare
Se taie ceapa marunt si se caleste pe foc in ulei incins.

Se taie varza fideluta,se pune intr-un vas ,se sareaza si se lasa circa 5-10 min pentru a intra bine sarea in ea si a se inmuia.
Amestecam varza cu ceapa calita si mararul taiat marunt.
Afumatura se spala , se taie bucati potrivit de mari si se pune in apa rece la foc.Se lasa sa dea in cateva clocote,se spumeaza si apoi se scoate din apa.
Intr-un vas roman se pune un strat de varza ,adaugam putina boia, cateva boabe de piper, cateva frunze de dafin.Condimentam cu piper macinat .
Deasupra punem jumatate din cantitatea de afumatura.
Urmeaza iar un strat de varza peste care presaram boia,piper, piper boabe, foi de dafin.
Ultimul strat este cu restul de afumatura.Adaugam o cana de apa(varza isi va mai lasa si ea suc) si dam la cuptor.
Lasam pana ce varza scade si apoi adaugam sucul de rosii si lasam incontinuare la cuptor pana ce scade bine si se rumeneste.
Se serveste calda, acompaniata de un ardei iute si mamaliguta.
Pofta buna!

12 comentarii:

  1. Mancarea in vas roman intr-adevar este suuuper gustoasa.Frumoasa prezentarea.Mi-ai placea daca ai fi de acord sa facem schimb de link-uri.Ma gasesti la http://hapleablog.wordpress.com.O seara buna

    RăspundețiȘtergere
  2. Excelent arata !!!!Inca nu am reusit sa fac varza in vasul roman dar abia astept sa o testez si eu. Pupici si duminica placuta .

    RăspundețiȘtergere
  3. m-ai omorat!asa de bine arata!sa vezi tu cum maine noapte gatesc varza cu afumatura!

    RăspundețiȘtergere
  4. o bunatate.......si arata super bine.....pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. O nebunie in farfurie!...astaaa, in vasul roman ;-)

    RăspundețiȘtergere
  6. Acelas lucru am vrut sa scriu si eu ca si Liana:)) ce coincidenta....e o nebunie varza in vasul roman....

    RăspundețiȘtergere
  7. Haplea blog, ma bucura cuvintele si vizita ta.Oricand esti binevenit la mine in bucatarie.............cu siguranta si eu te voi vizita.O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  8. Sylvia, eu mi-am propus ca de-acum inainte numai in acest vas sa fac varza.........are un gust deosebit.
    Pup si imbratisez cu mult drag!

    RăspundețiȘtergere
  9. Liana, nu am mai avut timp sa pozez si in farfurie...........s-a mancat la foc rapid.

    RăspundețiȘtergere
  10. Naty, am mancat si noi , am dat si parintilor si cand sa pozez nu mai aveam ce..........hihihi.Pup!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes