Va invit la o portie de clatite.............)))
Pentru clatite:
250 ml lapte
150 g faina
3 oua
dulceata
2-3 banane
cateva picaturi esenta de vanilie
unt cat o nuca
un praf de sare
Pentru sirop:
un pahar cu apa
coaja si zeama de la o lamaie
scortisoara
150 g zahar
Mod de preparare
250 ml lapte
150 g faina
3 oua
dulceata
2-3 banane
cateva picaturi esenta de vanilie
unt cat o nuca
un praf de sare
Pentru sirop:
un pahar cu apa
coaja si zeama de la o lamaie
scortisoara
150 g zahar
Mod de preparare
Se pun intr-un castron ouale, laptele , esenta de vanilie, praful de sare si se amesteca bine.Se adauga incetul cu incetul faina amestecand continuu.Se mai adauga o lingurita de unt si se amesteca din nou.Se unge o tigaie cu putin unt , se incinge iar cu ajutorul unui polonic se pune compozitie in tigaie miscand tigaia astfel incat compozitia sa acopere perfect fundul tigaii.Cand clatita s-a rumenit pe o parte se intoarce si pe cealalta parte si se lasa sa se rumeneasca si pe aceasta.Cand clatita este rumenita pe ambele parti se scoate din tigaie , se aseaza pe o farfurie si se acopera cu un capac sau un prosop.La fel se procedeaza si cu restul de compozitie pana cand o terminam.
Cand am terminat cu "confectionarea" acestora trecem sa le umplem.Eu le-am umplut cu dulceata de capsuni
Medi,sunt asa gaya,gata sa fye o jumatate de clatita,ca merita!
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa!
Imbietor!Este desertul preferat al barbatului meu,iar mie imi este tare urir sa le coc!
RăspundețiȘtergereO zi buna!
Ce de bunatati noi aici.
RăspundețiȘtergereTrebuie sa-mi fac timp sa intru mai des.
Te pup.
Si tie o seara frumoasa Mariana.
RăspundețiȘtergereJanet , hai sa ne luam de mana ca nici mie nu imi place sa fac clatite.....hihihi.
RăspundețiȘtergereSi eu te pup Silvioara.
RăspundețiȘtergere