Fructele goji

De secole întregi, fructele Goji au fost folosite cu succes de către vindecătorii chineji în Medicina Tradiţională Chineză. Câteva doar dintre efectele fructelor de Goji sunt stimularea longevităţii, fortificarea sistemului imunitar, îmbunătăţirea acuităţii vizuale, stimularea activităţii sexuale, protejarea ficatului, îmbunătăţirea circulaţiei sângelui.
Povestea fructelor Goji.
Există multe legende despre fructele Goji în literatura chineză, însă una dintre cele mai cunoscute este cea a călugărilor care au trăit sănătoşi până la o vârstă neobişnuit de mare.
Astfel, la vârsta de 80 de ani, călugării nu îşi pierduseră încă dinţii, iar părul încă nu le încărunţise. Cauza tinereţii lor se spune că erau fructele Goji care cădeau în fântâna mănăstirii.
Efectele fructelor Goji.
Câteva dintre cele mai frecvent constatate efecte ale persoanelor care consumă fructe Goji sunt:
•Energizant - te simţi tânăr şi revigorat,
•Fortifiant al sistemului imunitar,
•Echilibrare a nivelurilor hormonale,
•Îmbunătăţeşte viaţa sexuală,
•Reglează circulaţia sangvină.
Compoziţia nutriţională a fructelor Goji.
Fructele Goji sunt considerate de cercetătorii în domeniul alimentaţiei fructele cu cea mai mare concentraţie de antioxidanţi.
Fructele Goji conţin cantităţi mari de caroten.Fructele Goji conţin deasemenea aproape toţi aminoacizii(componentele de bază ale proteinei), multe
minerale (incluzând Ca, Mg, P, Ge, Cr, Se, Zn, Cu), vitamine E, C,acizi graşi şi o mare varietate de polizaharide şi flavonoide, în special
antocianozide.
Antocianozidele sunt antioxidanţi puternici care contribuie la îmbunătăţirea circulaţiei capilare, la îmbunătăţirea structurii colagenului, acţionează împotriva inflamaţiilor, conferă imunitate bacteriană şi virală şi adaptarea sistemului imunitar şi reglarea regimului cardiovascular.
Fructele Goji conţin fitonutrienţi(numite polizaharide şi gliconutrienţi) care inhibă peroxidarea lipidelor.
Fructele Goji conţin şi cresc nivelul de SOD (superoxid dismutaza), care este un antioxidant care distruge radicalii liberi.
Fructele Goji conţin componente bogate în glutation, printre cei mai eficace antioxidanţi, care ajută celulele corpului uman să funcţioneze optim. Glutationul este peptida care conţine aminoacizii glicina, acid glutamic şi cisteina.
Glutationulprevine îmbătrânirea precoce, prin efectul său de atenuare a toxinelor care invadează corpul. Nivelul de glutation scade odată cu înaintarea în vârstă, ducând la apariţia bolilor.
Aceşti nutrienţi ajută la formarea ţesutului muscular, regenerarea ADN-ului şi contribuie semnificativ la starea noastră generală de bine.
Din măsurătorile noastre, fructele Goji Tibetan (Lycium Barbarum) au 25ºBx, în condiţii de creştere naturală(în câmp deschis, fără fertilizanţi şi fără administrare de pesticide sau hormoni).
Fructele Goji pot fi consumate sub formă de fructe uscate, fructe proaspete, ingredient în salate, supe, ingredient în prăjituri, ciocolate, îngheţate, sucuri de fructe Goji, vin de fructe Goji, lichior de fructe Goji.
Când sunt consumate, fructele Goji au un efect energizant uşor de observat. O porţie de 25g de fructe de goji uscate pe stomacul gol, luate dimieaţa, ne umple de energie pe întreaga zi, corpul nostru făcând faţă mult mai uşor unei zi de muncă fizică sau intelectuală. Efectele energizante şi de bună dispoziţiepe care ni le oferă fructele Goji sunt rapid vizibile, deja de la primul consum.
Cum se consumă fructele Goji
La această oră puteţi găsi pe Internet o sumedenie de reţete în care fructele Goji sunt combinate cu cele mai exotice şi neobişnuite ingrediente, însă pentru un efect maxim al fructelor de Goji, pe baza observaţiilor noastre empirice vă recomandăm consumul separat.
Varianta optimă pe care site-ul moca o recomandă este de a consuma 25g de fructe (aprox. o lingură de supă plină cu vârf) Goji zilnic, dimineaţa sau chiar la amiază, cu cel puţin 30 de minute înainte de masă(mic dejun sau prânz). Vă invităm însă, să experimentaţi şi alte variante de consum, pentru a vă convinge.

4 comentarii:

  1. in itial am crezut ca fructele astea puternic antioxidante sunt merisor,ca seamana tare,da,zice ca nu-s.unde gasesti tu fructe din astea ?ce am vazut eu pare a fi cam scump .

    RăspundețiȘtergere
  2. Daaa...ai dreptate in tot ce ai zis aici. Desi sunt mici si nu le stie multa lume de la noi, aceste fructe sunt foarte pretioase in Asia. Acolo le gasim prin tot felul de mancaruri, in special la supele care se consuma iarna. Dau un gust aparte si sunt foarte hranitoare! Felicitari pentru articol!

    RăspundețiȘtergere
  3. Pansy, le cumpar de la Plafar...........intradevar sunt cam scumpicele.

    RăspundețiȘtergere
  4. Andreea, ma bucura vizita ta si faptul ca ti-a placut articolul meu.
    O seara buna!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes