Macrou afumat

Atat reteta cat si prepararea sunt "opera" lui George..............asa ca daca va place sa stiti ca nu eu merit laudele......hihihi.................va pot spune insa ca este tare bun si ...................va invit la o portie.

Ingrediente
macrou
apa
zeama de lamaie(sau otet)
ulei
piper
sare
Mod de preparare
Curatam pestele (eu il las intreg, nu-i tai capul) si apoi spalam bine.Lasam la scurs dupa care condimentam dupa gust cu sare si piper si stropim cu  zeama de lamaie sau otet(atat la exterior cat si la interior).Lasam circa 1 zi  la rece sa ia gustul si sa fie patruns de arome si apoi inca o zi la zvantat.
Urmeaza apoi operatia de afumare.Se afuma pana cand pestele capata o culoare aurie .(circa 3 zile a cate 5-6 ore pe zi de fum)Dupa afumare se lasa sa se raceasca, se ung cu putin ulei si apoi se se impacheteaza fiecare peste in parte in folie si se tin la frigider pana cand servim.
Pofta buna!

7 comentarii:

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes