Simplu, gustos, aspectos....................va invit sa serviti o portie!
Ingrediente
4 bucati cotlet
1 pachet aluat foietaj
1/2 pahar apa
1/2 pahar vin
ulei
1 ceapa
o mana de spanac congelat
1 ou fiert tare
2 oua crude
4 felii de cascaval
1 gogosar in otet
seminte de susan
sare,piper
1 pachet aluat foietaj
1/2 pahar apa
1/2 pahar vin
ulei
1 ceapa
o mana de spanac congelat
1 ou fiert tare
2 oua crude
4 felii de cascaval
1 gogosar in otet
seminte de susan
sare,piper
Mod de preparare
Cotletele se spala , se lasa la scurs , se bat putin cu ciocanul de snitele si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Intr-o tigaie in care am pus putin ulei , apa si vin punem si cotletele pe care le lasam sub capac,pana cand se evapora atat apa cat si vinul iar apoi mai lasam putin ana cand acestea se rumenesc un pic.Scoatem cotletele pe un prospo absorbant.
Separat curatam ceapa , o taiem marunt si o punem la calit in ulei.Cand ceapa incepe sa prinda o culoare aurie adaugam si spanacul si lasam la calit circa 10 min.Luam de pe foc lasam sa se racoreasca si adaugam un ou crud.Amestecam apoi adaugam un ou fiert taiat cubulete mici, condimentam cu sare si piper si amestecam bine pentru o buna omogenizare.
Urmeaza operatia de asamblare.Intindem foaia de foietaj pe masa de lucru pe care am tapetat-o cu faina si o taiem in 4 bucati.Bucatile de aluat trebuie sa fie incaodata mai mari decat bucata de cotlet .Asezam pe fiecare bucata de foietaj cate un cotlet.Deasupra fiecarui cotlet punem cate o felie de cascaval apoi cate o lingura zdravana de spanac.Taiem gogosarul in otet in felii subtiri si apoi asezam deasupra sapancului cate 5-6 feliute ."Imbracam"cotletul astfel impodobit in foaia de foietaj , ungem cu ou batut si presaram cu seminte de susan.Asezam totul intr-un vas uns cu ulei si tapetat cu hartie pergament si dam la cuptor lasam sa se rumeneasca bine.
Cand este gata facut scoatem din cuptor si servim atat cald cat si rece.
Este un deliciu.
Separat curatam ceapa , o taiem marunt si o punem la calit in ulei.Cand ceapa incepe sa prinda o culoare aurie adaugam si spanacul si lasam la calit circa 10 min.Luam de pe foc lasam sa se racoreasca si adaugam un ou crud.Amestecam apoi adaugam un ou fiert taiat cubulete mici, condimentam cu sare si piper si amestecam bine pentru o buna omogenizare.
Urmeaza operatia de asamblare.Intindem foaia de foietaj pe masa de lucru pe care am tapetat-o cu faina si o taiem in 4 bucati.Bucatile de aluat trebuie sa fie incaodata mai mari decat bucata de cotlet .Asezam pe fiecare bucata de foietaj cate un cotlet.Deasupra fiecarui cotlet punem cate o felie de cascaval apoi cate o lingura zdravana de spanac.Taiem gogosarul in otet in felii subtiri si apoi asezam deasupra sapancului cate 5-6 feliute ."Imbracam"cotletul astfel impodobit in foaia de foietaj , ungem cu ou batut si presaram cu seminte de susan.Asezam totul intr-un vas uns cu ulei si tapetat cu hartie pergament si dam la cuptor lasam sa se rumeneasca bine.
Cand este gata facut scoatem din cuptor si servim atat cald cat si rece.
Este un deliciu.
O!nemaipomenita idee!arata tare apetisant si tentant!
RăspundețiȘtergereCred ca va fi in meniul pt. mai multi musafiri,pe care ii voi avea in curind!
Multumesc!
Cat de bine poate sa arate.. felicitari
RăspundețiȘtergereMinunat arata! Eu chiar azi am facut carnaciori in foietaj, dar mai cumpar un pachet sa pun in aplicare si reteta ta. puup
RăspundețiȘtergereIntradevar Mariana are trecere la musafiri.Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc Felis............pup!
RăspundețiȘtergereLiana, ma duc direct la carnaciorii tai.....hihihi.Pup!
RăspundețiȘtergereMedi se putea sa nu faci tu ceva deosebit ??? Cu toate ca am avut o sumedenie de feluri in fata mea de sarbatori, zau ca as servi o portioara acum de la tine...
RăspundețiȘtergereArata...de-mi ploua in gura !
Bravo tie !
Superb arata, o reteta deosebita. Ai fost foarte harnicuta cu gatitul, pupici.
RăspundețiȘtergereSidy lasa ca am vazut si eu la tine ceva asemanator.Pup!
RăspundețiȘtergereSylvia, am facut de sarbatori cand am avut musafiri.Pup!
RăspundețiȘtergere