Sarmale cu carne de pui si vitel in vas de lut

Aceste sarmalute le-am "confectionat" de Paste  insa numai acuma am reusit sa le postez.Combinatia de carne de pui cu vitel este minunata avand grija sa adaugam  in compozitie mai mult ulei  si neaparat ceva afumatura.Si sa nu uitam de condimente.....




Ingrediente
2 piepti de pui(circa 500g carne )
500 g carne de vitel
300-400 g afumatura(eu am avut ciolan afumat pe care l-am feliat )
foi de varza murata(45-50 buc)
1 cescuta cu orez
2 cepe
3-4 linguri ulei
3-4 linguri pasta de rosii
boia dulce 
cimbru uscat
Mod de preparare
Foile de varza se spala iar daca sunt prea sarate si prea acre se tin cateva ore(circa 2-3 ore) in apa rece avand grija ca din cand in cand sa mai schimbam apa.Scurgem apoi apa si pregatim frunzele pentru impachetarea sarmalelor.Cele mai bune frunze sunt cele subtiri, fara nervuri prea mari.Taiem fiecare frunza pe jumatate iar apoi cu ajutorul palmei le aplatizam putin astfel incat rularea sa se faca mai usor.
Intr-o tigaie incingem uleiul si inabusim ceapa taiata marunt.peste care adaugam un strop de sare.La acest amestec de carne folosesc mai mult ulei deoarece carnea nu este grasa.Adaugam putina apa in tigaie si cand ceapa este bine inmuiata se adauga orezul spalat in prealabil si un strop de sare.Se lasa pe foc circa -34 min. amestecand din cand in cand .Luam apoi de pe foc si lasam sa se racoreasca.
Separat se da prin masina de tocat carnea de pasare si cea de vitel.Intr-un vas amestecam cele 2 feluri de carne,amestecul de orez cu ceapa si uleiul in care acestea au fost inabusite si condimentam dupa gust cu sare, piper,cimbru uscat si boia.Daca este cazul la pasta obtinuta putem adauga si putina apa rece.Amestecam bine si trecem la impachetatul sarmalelor:intindem frunza de varza pe masa, punem cate o lingura de amestec si apoi impachetam.Procedam asa cu fiecare frunza in parte pana cand se termina amestecul de carne.
Intr-un vas de lut (pe care l-am tinut in apa rece circa 30 min.) asezam pe fundul acestuia un strat de varza murata taiata fideluta apoi asezam un rand de sarmale.Punem 1-2 linguri  de pasta de rosii peste sarmale, cateva foi de dafin,cateva boabe de piper si o crenguta de cimbru.Urmeaza al doilea strat de sarmalute peste care asezam iar  pasta de rosii, putina boia dulce , foi de dafin  si piper boabe.
Ultimul rand va fi cu afumatura taiata felii mai groase.Turnam apa fierbinte atat cat sa depaseasca foarte putin nivelul sarmalutelor.Se da la cuptor si se tine pana cand atat varza cat si carnea sunt bine facute(sa se poata taia usor cu furculita) si frumos rumenite.In cazul in care lichidul din vas scade atunci trebuie sa avem grija sa mai completam cu apa.
Servim dupa preferinta cu mamaliguta, smantana si un ardei iute.
Pofta buna!

20 comentarii:

  1. Nu am mai facut de la Paste.....si ce poftaaaa,me-ai facut!Arata minunat!
    O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Tare bune cred ca au fost, daca le-ai facut in vasul de lut!!!...super gustoase! O zi cat mai placuta iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  3. vreau si euuuuuuuuuuuuuu:)))o zi buna medi!

    RăspundețiȘtergere
  4. eram gata sa zic ca bine ca ai terminat cu pestii ca m-ai bagat in boale si uite ce faci !!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Medi , ce pofta imi faci, acum inteleg de ce nu ai venit la cafea , cu asa bunatati nu mai vrei nimic !

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce bunatati ai gatit Mediiiiiiiiiii!!!!!!! Vin la voi. Imi place foarte mult cum au iesit sarmalutele tale.

    RăspundețiȘtergere
  7. nu-s ce se intampla da'postarile tale de vacanta au disparut de tot,desi la mine pe blog apare o postare noua. Sa va bucurati de ce vedeti!

    RăspundețiȘtergere
  8. fσαятє fяυмσѕ вℓσg-υℓ şι ѕă αιвă σ zι fяυмσαѕă; *

    RăspundețiȘtergere
  9. Janet si eu tot la Paste am facut aceste sarmalute numai ca stau prost..........hihihi.......cu postarile Pup!

    RăspundețiȘtergere
  10. Nely, minunat de bune au iesit.Au un alt gust preparate in vasul de lut.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  11. Te pup Aziz si multumesc de vizita.Te mai astept cu mare drag.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  12. Pansy, urmeaza si pestii.........hihihi.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  13. Mandala, se pare ca m-ai dat lipsa la apel.Scuze si sper sa-mi motivezi absentele .......hihihi.Pup si seara buna iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  14. Annemineli bine ai venit la mine in bucatarie.

    RăspundețiȘtergere
  15. Multumesc Pansy!Nu stiu ce s-a intamplat!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  16. Love Ski Jumping, multumesc tare mult pentru vizita si aprecieri.
    O seara frumoasa si tie!

    RăspundețiȘtergere
  17. Multumesc pentru vizita si aprecieri Vlad.Iti voi trimite un e-mail cat de curand.
    O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes