Pentru ca mai aveam o sticla de zeama de varza am zis ca bine ar fi sa fac aceasta ciorbica.
1 ciolan de porc afumat de circa 1-1,2 kg)
un sfert de telina
2 morcovi
2 cepe
2 rosii
2-3 cartofi
1 ardei gras rosu
2 linguri cu bulion
leustean
un litru de zeama de varza
sare, piper
Mod de preparare
Spalam bine ciolanul iar dacă este cazul îl parlim. Îl punem apoi intr-o oala cu apa și sare , la fiert.
*Apa trebuie sa cuprindă complet ciolanul! Dacă între timp apa scade avem grija sa completam când e nevoie.
Din când în când, când este cazul, spumam.
Lasam la foc pana cand carnea se desprinde usor de pe os si apoi o scoatem din oala .Lasam sa se racoreasca , desprindem carnea de pe os si o taiem cubulete potrivite.Supa in care a fiert ciolanul o strecuram si adaugam in ea legumele spalate , curatate si taiate(telina taiata cubulete, morcovul taiat rondele, ceapa taiata marunt,ardeiul gras taiat cubulete).Lasam sa fiarba si cand legumele sunt pe jumatate fierte adaugam cartofii si rosiile taiate cubulete precum si carnea.Cand totul este bine fiert adaugam bulionul si zeama de varza pe care am fiert-o separat .
* Cantitatea de zeama de varza este în funcție de cât de acra dorim ciorba!
Medi, dac-ai sti cat imi place aceasta ciorbica. Ce frumoasa postare!
RăspundețiȘtergeremedi tu ma omori,cand tocmai am hotarat ca trebuie sa ne intoarcem,mai ales sotul meu,la mancare necolesertolica.doamne ce buna e ! stiu!!!!!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti place Lenutica si multumesc pentru aprecieri!
RăspundețiȘtergerePansy si eu de cand tot zic "gata cu colesteroalele , trecem pe legume si fructe"numai ca din pacate nu am reusit...................uffffffffffffffff, greu, greu.
RăspundețiȘtergereCe bine merge ciorba asta dupa revelion! La multi ani!!! Noul an sa fie exact asa cum ti-l doresti!
RăspundețiȘtergere