Imi plac tare mult dovleceii, asa ca ar fi pacat sa nu profit cat inca mai sunt proaspeti si frumosi in gradina mamei.Si pentru ca lui George nu ii plac am facut doar 3 portii,adica pentru mama,tata si eu ,bineinteles.Dovleceii gratinati se pot face in fel si chip, folosind drept umplutura orice avem prin frigider, orice ne place. De data aceasta eu i-am umplut cu o crema de branza.
Ingrediente
3 dovlecei
2 linguri cu branza de vaci
3-4 linguri branza telemea rasa
1 lingura smantana
2 oua crude
1 ou fiert
6 linguri parmezan ras
unt cat o nuca
marar verde
patrunjel verde
sos de soia
ulei de masline
piper proaspat macinat
Mod de preparare
Dovleceii se spala ,se taie pe lungimea lor si cu ajutorul unei lingurite se scobesc .Fiind foarte tineri nu am curatat dovleceii de coaja.Continutul dovleceilor se pastreaza pentru amestecul cu care vom ii vom umple. Punem dovleceii intr-o oala in care adaugam apa cat sa depaseasca cu putin nivelul acestora si adaugam un strop de sare.Dam la foc si lasam sa dea in cateva clocote, nu prea mult pentru ca dovleceii sa nu se inmoaie.Cu ajutorul unei palete scoatem apoi dovleceii din apa si ii lasam la scurs intr-o strecuratoare dupa care ii asezam intr-un vas uns cu putin unt.Stropim dovleceii cu putin ulei de masline.
Presaram deasupra fiecarui dovlecel umplut cate o lingura de parmezan ras.
Stropim cu cateva picaturi de sos de soia fiecare dovlecel in parte si dam la cuptor.
Inainte cu 5 minute de a scoate din cuptor batem bine cele 2 oua cu un strop de sare si adaugam peste dovleceii din tava.Lasam sa se rumeneasca frumos dupa care scoatem din cuptor,lasam putin sa se racoreasca, asezonam cu patrunjel verde.
Hm o nebunie de dovlecel, imi place tare mult reteta! puup!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti place Adela si ma bucura si vizita ta.Multumesc!
RăspundețiȘtergereIn sfarsit cred ca pot sa postez!
RăspundețiȘtergereAm facut proba la Mariela.
Si mie imi plac dovleceii astia si ii fac des.
Sigur nu mai ai o portie si pentru mine, ca i-ai mancat cu mama si tata.
Dar te astept la cotitura si ma invit la masa.
Pup!
si mie imi plac mult dovleceii, asa ca am notat reteta!
RăspundețiȘtergereAdela, ma bucur ca iti place, ti-o recomand.
RăspundețiȘtergereSeara frumoasa!
Mari ce bine imi pare ca in sfarsit poti lasa comentarii.Sa stii ca ai dreptate ,dovleceii astia i-am facut cu ceva timp in urma si s-au mancat imediat dar promit ca atunci cand voi mai face te voi invita.
RăspundețiȘtergereMa bucura tare mult rezultatul de la analiza ta.Multa sanatate draga mea!
O seara frumoasa!
Zazuza, au fost deliciosi.Pup cu drag!
RăspundețiȘtergereGeorge nu stie ce pierde!
RăspundețiȘtergereMmm, ce bine arata!!! Cred ca o sa fac si eu saptamana asta ca tare mi-ai facut pofta!!! Pupici!
RăspundețiȘtergereDovleceii imi plac doar mie(sotul si fata nu vor),asa ca nu prea prepar.Pot veni la tine?Pupici!
RăspundețiȘtergereasa mult omo plac dovleceii ca ii pun si in salatele de vara dati pe razatoare,dar asa cum arata ai tai nu i-as refuza niciodata(pozele din vacanta ...am sa pun mi-ai dat o idee)o seara minunata
RăspundețiȘtergereMie imi place sa prajesc dovleceii, pe o tigaie din teflon, fara ulei si apoi sa pun branza rasa sau parmezan peste ei. Te salut si te invit in fiecare duminica sau luni (cand ai timp) sa accepti provocarea "Life in Pictures" de pe blogul meu.
RăspundețiȘtergereAsa am zis si eu Teo.Pupici!
RăspundețiȘtergereLicuta pana vei face tu te servesc eu cu o portie,da?
RăspundețiȘtergerePup cu drag!
Dia, nici sotului meu nu ii plac asa ca hai la mine sa papam amandoua.
RăspundețiȘtergereyaya6 te astept cu drag la o portie.Si astept pozele, sa stii ca si eu (chiar daca este un blog culinar)postez poze din vacanta.
RăspundețiȘtergereTe pup draga mea!
Costin, multumesc de idee,imi place tare mult.Si multumesc si pentru invitatie ,cu siguranta o voi onora.
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa!
Arata super! Si eu îi fac aproximativ la fel. De fapt ce nu bag eu prin dovlecei! Dovlecei sa fie :D
RăspundețiȘtergereDa Maya si eu fac fel de fel de combinatii .
RăspundețiȘtergereTe pup!