Nu stiu, dar legumele de vara au alt gust si dau mancarii o savoare deosebita.
Bineinteles ca si acest sufleu este expirat...hahaha........este "confectionat" undeva in vara, pentru ca asa cum bine stiti eu intotdeauna sunt in urma cu postarile.
Ingrediente
2 dovlecei potriviti
2 oua
75 ml lapte
125 g smanatana
150 g cascaval
ulei
unt pentru tapetat formele
marara verde
sare
piper macinat
Mod de preparare
Spalam dovleceii si apoi ii dam prin razatoarea mare.Punem la incins ulei intr-o tigaie si calim dovleceii rasi.Tragem de pe foc ,lasam sa se racoreasca cateva minute si intre timp radem cascavalul(nu tot ,mai oprim ceva si pentru a rade deasupra sufleului)si apoi amestecam cu dovleceii caliti.Separat ,intr-un bol batem bine ouale ,le amestecam cu smantana si apoi turnam treptat laptele .Amestecam bine si apoi turnam peste amestecul din tigaie .Adaugam marar verde taiat marunt,condimentam cu sare si piper si amestecam pentru o buna omogenizare. Pentru copt eu am folosit vase mici de ceramica pe care le-am uns cu unt si in care apoi am repartizat compozitia de mai sus.La final am ras cascaval deasupra
si apoi am dat la cuptor.Tinem pana cand casacavalul se topeste si prinde o crusta aurie.
Se serveste fierbinte.
Pofta buna!
ce buna ar fi o portie, usoara si gustoasa!
RăspundețiȘtergereE bun! Dar nu e chiar asa "expirata" reteta! Dovlecei import, inca se gasesc...
RăspundețiȘtergereMmmmmm ce bunatatie trebuie sa fi iesit...dar,sa-ti spun un secret :((( la noi oricand legumele au acelasi gust,n-avem piata cu legume de la tarani....dar ma aranjez oricum...Repet ,o reteta minunata,iar gustul trebuie sa sublim!
RăspundețiȘtergerePupici si o seara placuta!!!
bun bun rau si ce aspectos e!!!:)
RăspundețiȘtergereTot ce e cu dovlecei imi place, iar asta e wooww.
RăspundețiȘtergereTe pup cu drag.
ooo doamne,ce bine arata!!!
RăspundețiȘtergeredeci....nu-l putem face sdecat pe la vara, ca sa pastram aroma, nu?...:)) PUP
RăspundețiȘtergereOau, de mult timp ma tenteaza, dar am sa o comit cat de curand, ca tare bine arata! :) Pupicei!
RăspundețiȘtergereMinunat sufleul,rumenit cum imi place si mie! :) Pup Medi!
RăspundețiȘtergereMoama imi ploua in gura! ce-mi facusi? Ma dau in vant dupa asa ceva!
RăspundețiȘtergereMandala,te servesc cu mare drag cu o portie.
RăspundețiȘtergereFancy Cake asa este ,ai perfecta dreptate si eu cumpar si iarna pentru ca imi plac tare mult .
RăspundețiȘtergerePetronela din pacate si la noi sunt din ce in ce mai putini adevaratii tarani care vand produse .Este mai usor sa aducem din afara decat sa se munceasca pamantul si sa ne folosim de de pe urma lui.Pacat!
RăspundețiȘtergereJust me,ce placere mi-ai facut trecandu-mi pragul bucatariei.....demult nu te-am mai vazut.Pup cu drag!
RăspundețiȘtergereMicul la fel si mie......imi plac dovleceii.
RăspundețiȘtergerePup!
Multumesc,Craita!
RăspundețiȘtergereAlinutzika ,doar nu o salivam pana la vara.....hihihi....asa ca se poate face oricand daca ne este pofta si ne place.Pup!
RăspundețiȘtergerePupicei Adela.........comite-o cat mai repede.....hahaha.
RăspundețiȘtergereDaaaaaaaaaaaaa,stiu ca si tie iti place sa fie rumenit Corina.puuuuuuuuuuuuuuuuup!
RăspundețiȘtergereAntonina,hai ca te astept la masa doar nu crezi ca te pot refuza.pup!
RăspundețiȘtergereSuper sufleul:-* Din dovlecei inca nu am incercat! Am pus reteta la prioritati;) Pup!
RăspundețiȘtergere