Fasole boabe cu slaninuta afumata si carnati

Aveam in congelator de la Craciun atat niste slaninuta afumata cat si niste carnati de asemenea afumati.Cum ar merge acestea cel mai bine combinate,mi-am zis?..................si raspunsul a venit repede de la George..............fasole boabe  cu slaninuta si carnati.................m-am conformat bineinteles!
Ingrediente
500 g fasole boabe
2 cepe
1 ardei gras
2 morcovi
1/4 telina
1 pastarnac
11 feliute slanina afumata
4-5 carnati afumati de casa
3 linguri pasta de tomate
ulei
foi de dafin
cimbru uscat
piper boabe
sare
Mod de preparare
Se tine fasolea la inmuiat in apa rece(eu o pun de obicei de seara pana a doua zi dimineata).
A doua zi scurgem de apa  si spalam bine fasolea sub jet de apa rece.Se pune la fiert si se schimba apa de doua ori.De fiecare data spalam fasolea, de data aceasta cu apa calduta.Dupa aceasta operatiune punem  fasolea in apa calda (apa trebuie sa acopere fasolea si chiar sa depaseasca nivelul acesteia) si dam la foc.
Cand fasolea este pe jumatate fiarta adaugam  ceapa taiata marunt,ardeiul taiat cubulete,morcovul si pastarnacul taiate rondele si telina taiata fasiute.Condimentam cu sare si lasam la fiert sub capac avand grija sa amestecam din cand in cand.
In acest timp ne ocupam de slaninuta si de carnati.Taiem slaninuta   felii,o crestam si apoi o punem la prajit in cateva linguri de ulei(nu prea multe deoarece slaninuta lasa si ea grasime).Lasam la rumenit 
Arata tentant,asa-i?
iar apoi scoatem bucatile de slaninuta rumenite pe o farfurie pe care am pus hartie de prosop.
In aceiasi tigaie punem apoi carnatii taiati bucati potrivite si ii lasam pana cand acestia sunt bine facuti si rumeniti frumos.
Spre finalul fierberii adaugam in oala cu fasole cateva boabe de piper,cateva foi de dafin,cimbru uscat,slaninuta ,carnatii, bulionul si potrivim de sare.Amestecam prin miscarii ale cratitei stanga-dreapta .Fasolea trebuie sa fie acoperita de zeama(daca este nevoie mai adaugam niste apa calduta).
Dam la cuptor si lasam pana cand scade avand grija ca din cand in cand sa mai amestecam cu aceleasi miscari stanga-dreapta.
Cand fasolea este bine scazuta   scoatem din cuptor  si servim cu ceva muraturi sau cu ceapa rosie.

Eu dau fasolea ................cine da muraturile?............hihihi.
Va astept cu drag la masa!




27 comentarii:

  1. Ce bunatate!!! Eu vin la masa cu placere ..dar nu am muraturi :-(
    o zi buna..te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nico lasa muraturile ,eu te astept cu mare drag!
      Ce faci,cum a fost la Carnaval?
      Pup!

      Ștergere
  2. Fasolea este printre mancarurile mele preferate. Arata foarte fain, mi-ai facut pofta. Din pacate eu trebuie sa mananc mai putine grasimi asa ca fac rar cu carnati si sunca. Ce n-as da sa pot sa gust un pic de la tine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si sotul meu este fan fasole dar asa cum spui tu din aceleasi considerente si eu o prepar destul de rar.
      Si uite ca sa-ti treaca pofta eu te invit sa gusti.
      Pup!

      Ștergere
  3. Dau eu muraturi de care vrei tu! Ce-as manca si eu o portie , numai ca sunt insarcinata si copilul meu nu ma lasa deloc sa mananc fasole si mazare! Si am o pofta.........de nu-ti imaginezi! Daca nu-i place , ce sa-i fac? Pretentios din burta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa fie intr-un ceas bun scumpa mea!Sarcina usoara iti doresc!
      Stii ce va fi?
      Pup!

      Ștergere
  4. nici eu nu pot manca asemenea specialitati..dar arata fenomenal!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc ,Adnia......sunt preparate pe care nici eu nu le pot manca sau doar gust de pofta din ele.

      Ștergere
  5. Offff.. cat de mult imi mai place.. si din pacate nu prea pot manca fasole boabe :(

    RăspundețiȘtergere
  6. Mai am eu ceva muraturi:) Nu am mai facut de mult asa ca trebuie sa-mi opresti:)Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. S-a facut ,Teo............vino cat mai degraba cu muraturile.
      Seara minunata sa ai!

      Ștergere
  7. Vai de mine!!!Arata mega, extra apetisant!Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  8. Muraturile dau eu, da un vin nu ar fi bun ?

    RăspundețiȘtergere
  9. Medy eu mananc, dar din pacate abia am terminat fasolea cu ciolan afumat. Sincera sa fiu si eu am luat colebil dupa ce am mancat, ca sa nu-mi cada greu. E o mancare pe care nu o refuz. Muraturi nu am dar merge si niste ardei gras umplut cu varza rosie si alba, binenteles murati. Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mari si eu de obicei fac fasolea cu afumatura dar de data asta am umblat putin la ingrediente.Si mie imi place dar nu de fiecare data imi cade bine.
      Pupici si tie!

      Ștergere
  10. Vin eu cu muraturile!!! Imi place foarte mult fasolea!

    RăspundețiȘtergere
  11. Asa ceva nu se refuza, ever!Asa ca io vin cu o salata de varza murata.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da,da,da........tare mult imi place salata de varza murata!
      Pup si multumesc!

      Ștergere
  12. Aduc si eu muraturi , de care vrei tu, pe alese !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca e pe alese atunci te rog sa aduci din toate cate putin ,Daniela!
      Pup!

      Ștergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes